Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Lansarea cărții „Vișinul baronului Münchhausen”, de Valeriu Turea

Lansarea cărții „Vișinul baronului Münchhausen”, de Valeriu Turea imprimare

19.08.2019  

Cartea „Vișinul baronului Münchhausen” de Valeriu Turea a fost lansată la Librăria din Centru, unde s-au adunat oamenii dragi ai autorului, scriitori, cât și prietenii din diasporă. Numită drept o carte de atmosferă, o îmbinare originală dintre cuvânt și imagini, noua apariție literară vine să aducă memorii, personaje și stări ale scriitorului, diplomatului și ziaristului Valeriu Turea.

Alături de autorul cărții Valeriu Turea au mai participat Vasile Romanciuc, Maria Șleahtițchi, Eugen Doga, diplomați și prieteni, cei care au vorbit despre stările și personajele din cartea Vișinul baronului Münchhausen” (CARTIER, 2019).

Scriitorul Emilian Galaicu-Păun, cel care a și moderat evenimentul, consideră cartea lui Valeriu Turea chiar și un bun ghid turistic.

Valeriu Turea întotdeauna a știut să comunice, a știut să poarte frumosul în lume. Faptul că la un moment dat a cules frumosul din Portugalia, România, din satul natal, din amintiri și a topit acest frumos într-o carte mi se pare un gest caracteristic pentru Valeriu Turea. Mă bucur că această carte a apărut la Editura Cartier, într-o colecție, care o dată-n plus își afirmă valoarea prin numele pe care le publică, a mai menționat Emilian Galaicu-Păun.

Această carte, ca să folosesc chiar o expresie a autorului, este o explozie de seninătate, este o carte cu oameni dragi, o carte cu prieteni, multă dragoste, presărată cu vorbe de tâlc, ne spune poetul Vasile Romanciuc. 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.