Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  „Dicționar Auafed 4” a fost lansat la Librăria din Centru

„Dicționar Auafed 4” a fost lansat la Librăria din Centru imprimare

30.09.2019  

Doru Ciocanu și-a lansat, la Librăria din Centru, cel de-al patrulea Dicționar Auafed, „parte a unei serii foarte lungi de dicționare care vor urma să apară în număr din intervalul de la 800 la 4 miliarde”, după cum a precizat însuși autorul.

Lansarea cărții „Dicționar Auafed 4” a fost moderată de scriitorul Gheorghe Erizanu care a invitat vorbitorii, Maria Șleahtițchi, Igor Guzun, Nina Corcinschi, care au participat alături de autor să se expună referitor „la prima lansare din această toamnă”.

În discursurile sale participanții au venit cu o definiție proprie pentru „Dicționar Auafed  4”.

Scriitoare Maria Șleahtițchi, definește Dicționarul lui Doru Ciocanu ca „o carte care iese din toate tiparele literaturii pe care obișnuim să o citim, dar este o carte minunată. Auafedic dacă ar fi un stil, dacă ar fi să ne comportăm auafedic, să vorbim auafedic, să gândim auafedic...”

 „E o provocare, cartea lui Doru Ciocanu, cred că de la primele pagini autorul își anunță convenția postmodernistă care-și elaborează cartea. Cartea precedentă a lui Doru Ciocanu mi s-a părut mai narativă cumva, mai cuminte, cea de acum, după cum a spus și doamna Șlehtițchi este ușor nebună, este experimentală, este un exercițiul foarte provocator” a precizat Nina Corcinschi, critic literar.

Ajungând la Z-ul lansării autorul „Dicționarului Auafed 4” a revenit la A, prezentând manuscrisul „Dicționarului Auafed 5”.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini Video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.