Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Au fost aleși câștigătorii Festivalului „48h Film Challenge. Way up!”

Au fost aleși câștigătorii Festivalului „48h Film Challenge. Way up!” imprimare

30.09.2019  

Pe 29 septembrie, după 48 de ore de filmări și montaj, au fost aleși câștigătorii acestei ediții. În concurs au fost înscrise 6 echipe din Republica Moldova, una din Belarus și alta din Azerbaidjan, iar duminică seara scurtmetrajele au fost privite și de către spectatori.

Tinerii care au participat în competiție au avut ore numărate în care trebuia să genereze un scenariu, să utilizeze liniile de dialog primite din partea organizatorilor, un element folosit ca recuzită și câte doi actori. Câștigătorii acestei ediții sunt echipa Filmetz, cea care a obținut premiul mare în valoare de 5000 USD, premiul Simpatia publicului în valoare de 1000 USD și premiul Cel mai bun scenariu.

Povestea scurtmetrajului este despre o eroare umană care implică un cuplu care așteaptă un bebeluș, o tânără care vrea să facă un avort și un medic. Liderul echipei Filmetz a mărturisit că scurtmetrajul va fi proiectat și în cadrul RAVAC International Film Festival, pe 3 octombrie.

În cadrul festivalului au mai primit nominalizări și pentru următoarele categorii:

Cea mai bună regie:

Echipa Ne(m)o 

Alecu Deleu

Cea mai bună interpretare:

Igor Babiac

Cea mai buna imagine:

Echipa Filmul merge după soare

Lucian Spătaru.

„48h Film Challenge. Way Up!” este implementat de „TeleFilm Chișinău”, condus de Mircea Surdu, în parteneriat cu „Univers Studio” și cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

 

Fotografii: 48h Film Challenge. Way Up!

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.