Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Expoziție de pictură avangardistă

Expoziție de pictură avangardistă imprimare

25.10.2019  

Inaugurarea expoziției lucrărilor lui Valeriu Sandu s-a desfășurat la Biblioteca Publică „B.P. Hasdeu”, pictorul reîntors în Moldova pentru o perioadă scurtă de timp și-a adunat tablourile de la primele lucrări create în atelierul marelui Andrei Sârbu, până în prezent.

 

Expoziția este împărțită în două etape, prima include perioada de activitate a anilor `80 și începutul anilor `90, iar a doua etapă este cea a anilor 2000.

„Știind că pictura este cromatică și culoare la mine era problema să fac pictură prin textură, factură și scurgerea vopselei, să ajung la non-color, adică invers, nu spre culoare să tind, ceea ce în mod normal reprezintă pictura, ci spre non-culori”, a precizat pictorul Valeriu Sandu.

Totodată vernisajul cuprinde și lucrări în care „se simte setea și foamea de culoare”, precum și lucrări, cu imaginea obiectelor arhitecturale de vază ale Bucureștiului, realizate cu pixul.

Alături de pictor la eveniment a fost soția mentorului său, în atelierul căruia au fost realizate multe din picturile expuse, Antonina Sârbu, soția pictorului Andrei Sârbu. Antonina Sârbu l-a caracterizat nu doar din punct de vedere profesional, dar și personal - un om de „bun-simț”. Fotograful, Iurie Răileanu a ținut să precizeze că a fost cucerit de lucările văzute, în special de cele din `97, a căror gamă de culoare sau mai bine spus de non-culoare diferă în funcție de unghiul din care sunt studiate.

Expoziția de pictură avangardistă este deschisă pentru vizitatori în incinta Bibliotecii Publice „B.P. Hasdeu”, la adresa Bulevardul  Ștefan cel Mare și Sfânt, 148.

Reportez: Vlada Popsuico

Imagini: Vlada Popsuico

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.