Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Evenimentele la care poți merge de ziua lui Mihai Eminescu

Evenimentele la care poți merge de ziua lui Mihai Eminescu imprimare

15.01.2020  

Astăzi, 15 ianuarie 2020, se împlinesc 170 ani de la nașterea celui mai mare poet al neamului românesc – Mihai Eminescu. Cei care iubesc creația poetului pot merge la mai multe evenimente care au loc în oraș. Expoziții de carte rară, recitaluri, concerte inspirate din creația poetului sunt câteva sugestii pentru a reaminti de opera lui Mihai Eminescu.

Lecturi de modă veche: Mihai Eminescu

Locația: Cărturești, Shopping Malldova, str. Arborilor 2, et 3

Data: 15 ianuarie, ora 19:30.

 Clubul Oratorilor și Librăria Cărturești organizează un eveniment dedicat prozei publicistice a lui Eminescu.  Lecturile sunt o  bună oportunitate să descoperi societatea românească prin ochii marelui poet și să facă paralele dintre epoci și oameni.

Accesul la eveniment este liber.

Ziua Națională a Culturii și comemorării Poetului Mihai Eminescu

Locația:  Biblioteca Națională a Republicii Moldova, str. 31 august 1989, 78A, Blocul central, et 1

Data: 15 ianuarie, ora 13:00

Expoziția  „PE CÂT DE CUNOSCUT, PE ATAT DE NECUNOSCUT – MIHAI EMINESCU” reunește titluri apărute de-a lungul timpului despre opera și omul Eminescu, lucrări în domeniul științei, politicii, problemelor sociale, filosofiei. Sunt expuse cărți rare, ediții facsimile, albume cartofile și de filatelie, caiete bibliofile eminesciene, cărți în format liliput, lucrări de analiză și critică literară a operei lui Eminescu, cărți traduse în diferite limbi.

„UN SUFLET, O INIMĂ, UN DESTIN”  
Expoziția reunește zeci de documente ale personalităților notorii, care s-au remarcat prin contribuția inestimabilă la dezvoltarea și promovarea culturii naționale.
Pentru prima dată va fi expus cel mai frumos volum de Poezii al genialului Mihai Eminescu.
Exemplarul a fost tipărit în Danemarca în 1989, coperta cartonată legată artizanal în piele roșie, cu portretul poetului în relief. Exemplarul este o raritate bibliofilă, fiind tipărit pe hârtie filigran în doar 500 de exemplare!

  De vreți să mergeți pe drumurile lui Mihai Eminescu și Ion Creangă, vă invităm la expoziția

„EMINESCU & CREANGĂ: DRUMURI ȘI POPASURI”. Această este expusă în secția Carte veche și Rară.

„ECOURI EMINESCIENE ÎN ARTA PLASTICĂ ” (expoziţie tematică de documente) – titlul expoziției organizat de secția Arte și Hărți.

Acestea și multe alte surprize vă așteaptă  la Biblioteca Națională a Republicii Moldova !

Mihai Eminescu - 170 de ani de la naștere. Concert jubiliar

Locația: Teatrul Național Mihai Eminescu, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 73

Data: 15 ianuarie, ora 18:30

Actorii și Orchestra de Cameră a Teatrului Național Mihai Eminescu invită toți doritorii să împărtășească din bucuria unui concert extraordinar inspirat din creația poetului.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.