Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Stela Botez: „Miezul etno-romanului „Fata cu cobza” este dragostea împletită cu folclor”

Stela Botez: „Miezul etno-romanului „Fata cu cobza” este dragostea împletită cu folclor” imprimare

25.02.2020  

Desfășurată pe data de 24 februarie, nu din întâmplare, lansarea etno-romanului „Fata cu cobza” scris de Stela Botez a unit iubitorii de tradiții moldovenești, dar și de carte, romanul în sine reușind să îmbine frumos dragostea cu tradițiile noastre moldovenești care sunt puse în valoarea în aceste pagini.

Își are originile în zona de sud a Basarabiei și astfel a decis să valorifice și să promoveze cultura, tradițiile și obiceiurile specifice acelei regiuni și nemijlocit a poporului nostru. „Fata cu cobza este un etno-roman despre care cititorii trebuie să cunoască miezul, iar acest miez este dragoste împletită cu folclor, tradiția de astăzi precum cea de cândva, tradiție care nu se pierde în timp, oameni care își păstrează calitățile, iar drept cuvinte cheie ale acestei cărți ar fi: frumos, bunică, istorie, muzică, oale de lut, fân și multă pasiune” relatează autoarea cărții.

Prietenii Stelei s-au arătat a fi cei mai fideli susținători ai acesteia și au promis solemn că neapărat vor procura și lectura romanul în care Stela a depus mult suflet și emoții. Încântată de activitatea autoarei, Stela Boțan, participantă la eveniment, dar și o bună prietenă a Stelei susține: „Sunt foarte impresionată de felul Stelei de a descrie anumite evenimente sau momente mai emoționale, despre care aceasta zice că nu fac parte din autobiografia ei, dar eu nu știu de ce consider că undeva în adâncul sufletului său zace această emoție pe care ea a redat-o în Fata cu cobza.”

Impresii pozitive și chiar admirație a persistat pe tot parcursul lansării, invitații fiind entuziasmați de noua achiziție pentru suflet ce au făcut-o. „Stela este o simbioză între acel avânt al tinerilor de a păstra și conserva tradițiile și ea este un exemplu foarte bun în acest sens. Mă refer mai mult la tradițiile românești, cele autentice și eu mă bucur mult că Stela are această pasiune. Cunoșteam de mai mult timp că are o pasiune pentru scris și nu pot decât să exclam o apreciere pentru aceasta” a mai adăugat și Adriano Marian, invitat la lansare.

„Fata cu cobza” este primul etno-roman ce pune în valoare tradițiile și obiceiurile poporului nostru și le prezintă cititorului într-o manieră mai modernă.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.