Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Cărți în engleză pentru cititorii Bibliotecii „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Cărți în engleză pentru cititorii Bibliotecii „B.P. Hasdeu” din Chișinău imprimare

12.02.2013  

Republica Moldova va primi cărți pentru deschiderea unei săli de literatură academică în limba engleză în incinta Bibliotecii „B.P. Hasdeu” din Chișinău. Acest lucru va fi posibil datorită organizației non-profit Moldova AID din Carolina de Nord, SUA.

„Cu această donație extindem accesul la cărți academice pentru a încuraja cercetarea și dezvoltarea în diferite domenii ale științei și tehnicii în Republica Moldova și de a promova limba engleză ca platformă universală pentru accesarea informației", afirmă Elena Dragalin, fondator şi preşedintele organizaţiei „Moldova AID", Carolina de Nord, SUA.

Moldova Aid

„Mulţumim frumos pentru donaţie! Este într-adevăr superbă! Aştept cu nerăbdare să ajungă aici, la Chişinău, să avem posibilitatea să învăţăm cât mai mult din ele! Din păcate, cărţile de chimie de care dispunem la universitate şi alte biblioteci sunt în mare parte demult depăşite şi nu fac nimic, decât să se repete una pe cealaltă. Toate cărţile din listă sunt extraordinare!", s-a bucurat Artur Șargun, masterand la Facultatea de Chimie, Universitatea de Stat.

Moldova Aid

„Scopul nostru este de a oferi studenților, profesorilor, cercetătorilor științifici și publicului larg din Moldova acces la publicații curente în matematică, fizică, biologie, chimie, tehnologii informaționale, sociologie, economie, științe politice, filosofie, lingvistică și alte domenii. Campania de colectare a cărților se desfășoară deja de o lună și implicarea diasporei de pretutindeni, cît și a multor colegi din țară ne face să fim optimiști că vom avea o sală bogată, deși mai avem încă nevoie de mult sprijin, în special la transportarea cărților", spune Elena Dragalin.

Moldova Aid

„Încă de la de la fondarea sa în februarie 2011, „Moldova AID" a lansat și completat un șir de proiecte menite să contribuie la perfecționarea educației tineretului în Republica Moldova. Printre ele, Centrul de Instruire Virtuală, oferă gratuit cursuri online, prezentate de către membrii Diasporei pentru studenții și tinerii din Moldova. În fiecare an sunt instituite burse de studii pentru tineri ce provin din familii vulnerabile", a mai menționat Elena Dragalin.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.