Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Flash mob „Prin teatru devenim mai buni”

Flash mob „Prin teatru devenim mai buni” imprimare

„Hai la teatru!”

27.03.2013  

La 27 martie actorii şi regizorii din lume, împreună cu spectatorii, „își dau jos pălăria” în fața genului care i-a consacrat, în fața teatrului. Și în Republica Moldova am fost martorii unui frumos eveniment, organizat de Teatrul „Eugen Ionesco” în colaborare cu Academia de Studii Economice a Moldovei.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

„Prin teatru devenim mai buni. Iată de ce Biblioteca științifică ASEM, Liga Studenților și Teatrul „Eugen Ionesco" - împreună, am hotărât să facem o activitate pentru a marca Ziua Internațională a Teatrului", povesteşte Angela Amorțitu, responsabil pentru activitățile culturale ale bibliotecii ASEM. „Prin acest eveniment vrem să convingem atât elevii, cât și studenții că trebuie să meargă la teatru, deoarece acesta e porția noastră obligatorie de cultură".

Ziua Teatrului

Astfel, timp de douăzeci de minute, curtea Academiei de Studii Economice a fost „invadată" miercuri de tot felul de personaje, de la monștri până la zâne, care prin dansul lor au atras privirile şi au dezghețat inimile trecătorilor.

teatru

„E o idee originală și cred că va avea și roade frumoase. Nici nu m-am gândit că o asemenea zi geroasă ar putea să ne aducă surprize inedite", recunoaşte Elena, studentă la ASEM. „Tinerii care au organizat acest eveniment sunt foarte curajoși, mai ales pentru faptul că au venit în fața noastră să ne arate cât de important e teatrul pentru oameni".

teatru

Protagoniştii flash mob-ului au fost studenții de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, care s-au implicat în acţiune, aşa cum au mărturisit, „cu speranța de a aduce teatrul mai aproape de sufletele oamenilor din Republica Moldova".

teatru

„Suntem un grup de la Academie, iar astăzi am decis să sărbătorim într-un mod aparte Ziua Teatrului. Astfel dorim să promovăm valorile culturale pe care teatrul le transmite", afirmă Irina Cazac, studentă Academia de Arte. „Deja e o mare realizare faptul că oamenii nu sunt reticenți la ceea ce facem noi azi, că dansează și se bucură alături de noi. Pe viitor sperăm să organizăm și pentru alte universități astfel de evenimente".

teatru

În cadrul evenimentului, oamenii au avut posibilitatea să procure bilete la teatru la un preț avantajos, beneficiind de o reducere de 10 la sută pentru fiecare bilet. 

Text: Veronica Vladei

Imagini: Cristian Osipov

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.