Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  TV Moldova 1 merge pe 56 | Video

TV Moldova 1 merge pe 56 | Video imprimare

TV Moldova 1: de la 55 la 56

03.05.2013  

Cum a început Televiziunea Naţională să-şi difuzeze primele emisiuni dintr-un garaj şi de ce prezentatoarele foloseau atunci rujul verde ne dezvăluie Grigore Bechet într-o serie de spoturi aniversare, produse de Moldova 1 cu ocazia celor 55 de ani de la fondarea TV.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

La început, Televiziunea Naţională îşi difuza emisiunile dintr-un garaj, cu minimum de mijloace tehnice. În prezent, ea dispune de 4 studiouri, 18 săli de înregistrare şi 2 studiouri mobile.

Turnul de pe teritoriul televiziunii are o înălţime de 196 de metri. Cam cât ar avea un bloc cu 70 de etaje.

Din 2015, TV Moldova 1 organizează etapa naţională şi transmite în direct etapa finală a concursului internaţional Eurovision Song Contest. Până acum, cea mai bună plasare a Moldovei a fost locul 6 obţinut de „Zdob şi Zdub" la prima participare.

În perioada televiziunii alb-negru, din cauza filtrelor roşii folosite, buzele prezentatoarelor păreau palide. De aceea era folosit rujul verde pentru a arăta mai firesc.

Cel mai mare studio de la TV Moldova 1 este studioul numărul 2, având o suprafaţă totală de 600 de metri pătraţi.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.