Prima pagină / Evenimente / High Tech  /  Inițiativa „ICT Career Orientation” pentru tinerii din Moldova. Episodul 1

Inițiativa „ICT Career Orientation” pentru tinerii din Moldova. Episodul 1 imprimare

07.11.2012  

Companii de top din Moldova în domeniul IT au început astăzi seria sesiunilor de orientare în carieră pentru tineri în domeniul Tehnologiilor Informaţionale.

Tineri din Moldova au posibilitate astăzi și mâine să comunice cu potențialii angajatori în cadrul inițiativei „ICT Career Orientation", ce se desfășoară la Universitatea Tehnică a Moldovei şi la Universitatea de Stat din Moldova.

Astfel, la prezentarea companiilor de top din țară, desfășurată în holul universităților, tinerii pot afla mai multă informație despre profilul acestora, oportunitățile de stagiere, condițiile de angajare.

În debutul evenimentului, tinerii au fost salutați de către academicianul Ion Bostan, Rectorul Universității Tehnice a Moldovei; Dona Școla, Viceministru al Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor; Tudor Darie, Consilier al Prim-Ministrului pe Politici de Tineret și Tehnologii Informaționale; Inga Afanasieva, Ministerul Educației; și Veaceslav Cunev, Președinte al Asociației Naționale a Companiilor Private în domeniul TIC.

Agenda include sesiuni de orientare în carieră oferite de companii precum: Endava, Pentalog, Allied Testing, Trimetrica, Microsoft, Red Sky, Moldcell, Simpals, StarNet, DAAC System Integrator, Cedacri International, care angajează sute de absolvenți anual.

Acțiunea „ICT Career Orientation" este organizată de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova și cu suportul Proiectului USAID CEED II.

Sesiunea de mâine, 8 noiembrie 2012, se va desfășura la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Matematică şi Informatică (str. Alexei Mateevici, 60, bloc 4), cu începere de la ora 9.30.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.