Prima pagină / Evenimente / High Tech  /  „Drupal” are reprezentant oficial în Moldova

„Drupal” are reprezentant oficial în Moldova imprimare

30.05.2013  

Joi, la Chișinău, s-a lansat „Drupal Moldova”, o organizație non-profit, cu activitate în Republica Moldova.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Pe 30 mai, curent, în cadrul lansării, co-fondatorii Asociației „Drupal Moldova”, Sergiu Nagailîc, Alexei Gorobeț și Ștefan Nistor, toți având o experiență profesională în domeniul IT-ului, au făcut o prezentare organizației. La eveniment s-a discutat cu ce urmează să se ocupe organizația, despre structura internă, strategii și evenimentele ce urmează să apară.

drupal

Organizația „Drupal Moldova” are drept scopuri principale de a promova sistemul de management al conținutului „Drupal” și a sistemelor de tip: open source (atît local cât și internațional), organizarea evenimentelor educaționale, suportul comunității locale „Drupal”, căutarea parteneriatelor cu agenții economici, instituții publice și a organizațiilor non-guvernamentale din țară și din afara ei.

drupal

„Drupal” este un CMS (Content Management Systems), un gestionar de conţinuturi, un cadru de dezvoltare pentru aplicații web și motor de blogging. Acesta câștigムtot mai multムîncredere și popularitate printre companiile și instituțiile publice din Republica Moldova și Europa de Est.

drupal

Sergiu Nagailîc, unul dintre co-fondatorul Asociației „Drupal Moldova” a menționat că această organizație își asumă responsabilitatea de a promova „Drupal” în rândurile tinerilor studenți și a programiștilor, în sisteme și limbaje de programare cu sursă închisă.

drupal

În ziua lansării, zece oameni s-au să înregistrat ca membri ai Asociației „Drupal Moldova”. În urma unor training-uri și workshop-uri care vor avea loc, se așteaptă un număr mai mare de membri înregistrați. „Drupal Moldova”  încurajează orice contribuție care ar ajuta la atingerea scopurilor puse de asociație la o activitate eficientă.

Ilinca Cotorcea

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.