Prima pagină / Evenimente / High Tech  /  Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală: inaugurare

Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală: inaugurare imprimare

29.08.2013  

Aici nu se joacă fotbal ca să fie descurajate şi pedepsite simulările. Medicina este un domeniu care are o nevoie crucială de simulări. Un Centru Universitar de Simulare în Instruirea Medicală a fost inaugurat la Chişinău.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” a inaugurat, la 29 august 2013, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală.

La ceremonia de inaugurare au participat Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, Thomas Ilka, secretar de Stat al Ministerului Federal al Sănătăţii din Germania, Georgette Bruchez, director al Agenției Elveției pentru Dezvoltare și Cooperare etc.

Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală

Proiectul de creare a Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Universitară a fost lansat în 2010, cu suportul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. O parte din echipamentul necesar pentru Departamentul de Instruire prin Metoda Pacientului Standardizat a fost donat de către Asociaţia Internaţională pentru ajutor umanitar din SUA „De la inimă – la inimă”. Achiziţionarea echipamentului de simulare de fidelitate înaltă pentru obstetrică şi perinatologie va fi acoperită de către Agenţia de Dezvoltare şi Cooperare a Elveţiei.

În cadrul evenimentului au fost înscenate mai multe cazuri specifice domeniilor de medicină de urgență, anesteziologie și reanimatologie, chirurgie și medicină de familie, realizate cu ajutorul simulatoarelor de fidelitate înaltă (manechine), simulatoarelor virtuale (endoscopice, laparoscopice, ultrasonografice) și pacienților standardizați. 

Invitaţia şi comunicatul de presă al Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” sunt aici: Invitatie_si_comunicat_de_presa_Centrul_Universitar_de_Simulare_in_Instruirea_Medical.pdf

Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală. Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.