Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Primul Târg Internațional de Educație MIEF la Chişinău, 21-22 martie 2014

Primul Târg Internațional de Educație MIEF la Chişinău, 21-22 martie 2014 imprimare

3 primi pași pentru a deveni student în străinătate

10.03.2014  

În ajutorul tinerilor din Republica Moldova, în perioada 21-22 martie 2014, la Chișinău, va avea loc primul Târg Internațional de Educație, MIEF (The Moldavian International Education Fair), ce vine cu informații „pe săturate” pentru elevi,studenți și părinții acestora, interesați atât de studiile în străinătate, cât și de studiile în țară.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Interesul tinerilor din țară pentru studiile în străinătate este unul sporit, fapt dovedit de investigația ce echipa MIEF a reușit să o întreprindă. Tinerii, susțin că „studiile în străinătate sunt mai eficiente, programul de învățământ este mult mai bine gândit" dar, și că studiile peste hotare „arată mai bine în CV", oferă mai multe oportunități de a te angaja și că și-ar dori să facă un exchange sau să meargă în străinătate în perioada licenței sau să-și facă masterul acolo. Drept destinații, acești au ales, într-un top 3, următoarele țări: România, Marea Britanie și Franța.

În ajutorul tinerilor din Republica Moldova, în perioada 21-22 martie 2014, la Chișinău, va avea loc primul Târg Internațional de Educație, MIEF (The Moldavian International Education Fair), ce vine cu informații „pe săturate" pentru elevi,studenți și părinții acestora, interesați atât de studiile în străinătate, cât și de studiile în țară.

MIEF

Evenimentul respectiv reprezintă frontiera extinsă a RIUF-ului (the Romanian International University Fair), ce se bucură de o experiență de 8 ani, cu cele peste 13 ediții și 3000 de tineri care, la fiecare ediție, trec pragul târgului.

Care sunt cei 3 pași ce trebuie să-i faci pentru a deveni student în străinătate?

1. Întâi și-întâi de toate, informează-te, căci un student informat este unul puternic. De aceea, te așteptăm la MIEF, unde, ai posibilitatea să afli informații prețioase despre durata programului de studii, criteriile de admitere, sistemul de notare/ evaluare etc. Vei afla, direct de la sursă, dacă baremul de 10 puncte existent în Republica Moldova e valabil și pentru Olanda, Danemarca sau Marea Britanie, și dacă, nota 10 reprezintă calificativul cu care poate fi notate Einstein (așa cum, probabil, ai auzit adesea spunându-se la noi în țară).

2. Ia în vizor finanțele. Mai multe țări din Europa, precum ar fi Norvegia, Danemarca sau Finlanda, nu oferă studii gratuite, însă, universitățile și guvernul acestor țări, adesea, oferă burse integrale sau împrumuturi de până 100% din taxa de studii. De asemenea, află, care sunt oportunitățile de promovare, dacă ești student sârguincios și nota ta medie se află în raza notei maxime. Un exemplu bun, în ceia ce privește motivarea studenților, este aplicat în Marea Britanie, unde, cei cu adevărat sârguincioși, cu media de 9, 50 au posibilitatea de a obține o bursă de 2000 £. 

3. Stabilește legături. Probabil, ai mai auzit frază că, și cea mai lungă călătorie începe cu un prim pas. Tu, asigură-te, înainte de a „purcede la drum" că ai cel mai bun ghid (sau mai mulți). Acest lucru înseamnă că, studenții, care învață în străinătate și, probabil, au ales țara și universitatea la care ți-ai dori tu să mergi, pot să-ți fie de un mare ajutor dându-ți sfaturi utile, care îți vor facilita procesul de adaptare într-o țară străină. Și, aici un motiv în plus să fii prezent la MIEF, căci, acolo, vor fi și studenții ce-și fac studiile sau au absolvit deja universitățile din străinătate, asupra cărora poți să direcționezi avalanșa ta de întrebări. La sigur, vei primi cele mai ample răspunsuri.

MIEF

MIEF - The Moldavian International Education Fair, eveniment realizat în premieră în Republica Moldova, primul târg de educație, ce va avea loc în data de 21-22 martie 2014, la Hotelul Leogrand din Chișinău. MIEF_Ro.pdf

Mai multe informații pe site-ul www.mief.md.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.