Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Tinerii, energia renovabilă şi FurioSnails

Tinerii, energia renovabilă şi FurioSnails imprimare

Tabăra de vară „Energel” din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă

09.06.2012  

80 de copii, un suport didactic lansat în premieră, un concurs de cunoştinţe pentru oficialii adulţi şi un concert al formaţiei „FurioSnails” – acestea sunt câteva dintre elementele care au făcut din deschiderea taberei de vară „Energel” din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă, un eveniment cu energie pozitivă.

80 de copii din Moldova învaţă acum în tabăra de vară „Energel" cum să producă energie din sursele naturii şi cum să folosească eficient energia.

La festivitatea de deschidere acestei tabere de vară, tinerii promotori ai energiei renovabile i-au supus pe oficialii adulţi care au venit aici cu mesaje de salut şi susţinere unui examen de cunoştinţe privind energia verde şi le-au dăruit câte un suport didactic, intitulat „Surse de energie regenerabilă" şi lansat în premieră la Talmaza.

„Astăzi a fi eco este cool", le-a spus adolescenţilor Lilian Severin, vocea formaţiei „FurioSnails". „În drum spre Chişinău vom citi şi noi manualul „Surse de energie regenerabilă" din scoarţă în scoarţă", a promis Lilian Severin, care a susţinut, împreună cu ceilalţi membri ai trupei, un concert în aer liber pentru adolescenţii şi adulţii prezenţi la festivitatea de deschidere a taberei „Energel".  
Acţiunea este realizată de Proiectul „Energie şi Biomasă", finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova.

Imagini galerie: PNUD / Valeri Corcimari

„În drum spre Chişinău vom citi manualul „Surse de energie regenerabilă” din scoarţă în scoarţă”, promite Lilian Severin/FurioSnails. Zâmbete şi aplauze în debutul taberei de vară „Energel”. Baloanele sunt semnele sărbătorii. Unul dintre mesajele taberei: „Sunt „Energel”. Sunt fanul energiei din natură. Fii şi tu!” Echipa Proiectului „Energie şi biomasă” împreună cu membrii formaţiei „FurioSnails”. Mesaj de încurajare pentru promovarea energiei regenerabile: Mariana Goraş, şef adjunct Direcţie învăţămînt preşcolar, primar şi secundar general, Ministerul Educaţiei. Preşedintele raionului Ştefan Vodă, Vasile Buzu, a susţinut cu succes, împreună cu ceilalţi adulţi, examenul de cunoştinţe în subiecte de energie regenerabilă şi eficienţă energetică la festivitatea de deschidere a taberei de vară „Energel”. Sprijinul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică pentru această acţiune a fost exprimat de către Denis Tumuruc. Simion Caisîn, rectorul Institutului de Formare Continuă, salută tinerii de la tabăra „Energel”. Şi Mircea Sturza/FurioSnails este fanul energiei din natură. „Şi noi suntem „Energei”!” Un autograf de la Lilian Severin/FurioSnails. O discuţie despre pixul din material regenerabil, purtată cu Vitalie Colţ/FurioSnails. Igor Buzurniuc/FurioSnails pregăteşte o nouă generaţie care va cânta la chitări electrince, alimentate deja cu baterii solare.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.