Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Forumul Naţional al Tinerilor pentru lucruri bune

Forumul Naţional al Tinerilor pentru lucruri bune imprimare

125 de tineri din Moldova discută cu semenii lor şi cu demnitarii de stat problemele şi soluţiile pentru participarea tinerilor

25.06.2012  

125 de tineri din toate raioanele Republicii Moldova s-au reunit, la Chişinău, la Forumul Naţional al Tinerilor, pentru a prezenta problemele şi reuşitele lor şi pentru a discuta cu înalţi oficiali ai ţării politicile de tineret. Forumul este organizat de Fundaţia Est-Europeană şi se desfăşoară timp de două zile, luni şi marţi, 25-26 iunie 2012, la Chişinău.

În debutul Forumului Naţional, tinerii au fost salutaţi de înalţi demnitari de stat şi parteneri ai iniţiativei de participare a tinerilor în Moldova.

„Acest Forum Naţional este o platformă pentru dialog, care va radiografia situaţia şi va formula soluţii la dificultăţile cu care se confruntă tinerii", a afirmat Chiril Lucinschi, Preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, William H. Moser, i-a îndemnat pe tinerii din Moldova să devină „forţa motrice a progresului economic şi social" şi să demonstreze prin acţiunile lor „ceea ce pot face tinerii care îşi asumă responsabilităţi". 

Şefa Cabinetului Prim-ministrului, Lilia Snegureac, a salutat „începutul unei discuţii extraordinare" şi a insistat că „nimic nu poate fi decis fără participarea tinerilor". Cristina Harea, membră a Consiliului de Directori ai Fundaţiei Est-Europene, a menţionat că acest Forum al Tinerilor este „un eveniment de amploare şi importanţă naţională", îndemnându-i pe tineri să-şi păstreze poziţia civică.

În mesajul său din debutul Forumului, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, a declarat că „implicarea este un element fundamental". „Generaţia anilor 90 a adus ţării independenţa, iar generaţiile care urmează trebuie să readucă oamenilor reperele morale", a afirmat Ministrul Tineretului şi Sportului.

„La acest Forum ne putem exprima liber doleanţele şi cred că evenimentul va avea un impact pozitiv asupra viitorului nostru. La fel, Forumul ne dă un imbold să continuăm lucrurile bune pe care le facem", a afirmat Marina Zeamă, liderul Fondului pentru Tineri oraşul Ungheni.

Comunciat de presă AICI.

 

Preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media, Chiril Lucinschi, la Forumul Naţional al Tinerilor. Cristina Harea, membră a Consiliului de Directori ai Fundaţiei Est-Europene, la Forumul Naţional al Tinerilor. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William H. Moser, la Forumul Naţional al Tinerilor. Tineri la Forumul Naţional al Tinerilor. Tineri la Forumul Naţional al Tinerilor. Tineri la Forumul Naţional al Tinerilor. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, la Forumul Naţional al Tinerilor. Ştiripozitive.eu la Forumul Naţional al Tinerilor. Tineri la Forumul Naţional al Tinerilor.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.