Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) CIVIC FEST 2016 a sărbătorit „Zilele Societății Civile” împreună cu Festivalul „GUSTAR”

(Video) CIVIC FEST 2016 a sărbătorit „Zilele Societății Civile” împreună cu Festivalul „GUSTAR” imprimare

08.08.2016  

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional „CIVIC FEST: Moldova pentru cetățeni” a reunit pentru două zile pe o platformă unică cele mai active ONG-uri, proiecte și parteneri, schimb de bune practici și idei – toate în beneficiul cetățenilor.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

În premieră, CIVIC FEST s-a desfășurat în parteneriat cu Festivalul de muzică GUSTAR, la Furceni, în Parcul Național Orhei. În cadrul evenimentului cu genericul „Zilele Societății Civile” au fost organizate diverse ateliere, expoziții de artă și handmade, concerte, prezentări de organizații și interacțiuni cu cetățenii.

aqR

FXHN

Un cuvânt de bun venit la deschiderea evenimentului a venit și din partea Președintelui Fundației Est-Europene, Sorin Mereacre.

„Vă spun bine ați venit la festivalul Civic Fest 2016. Noi cei de la Fundația Est Europeană suntem alături de colegii de la „Synergetica Eur/Est” pentru mai mulți ani și sperăm în acest an să avem ceva nou. Aici putem să discutăm în corturile improvizate care sunt în lunca Răutului, atât proiectele care sunt implementate de partenerii noștri din societatea civilă, cât și să respirăm un aer curat”.

edgag

dgzvz

CIVIC FEST are drept scop promovarea celor mai de succes proiecte implementate de organizațiile societății civile, care au obținut recunoaștere internațională și pot servi drept exemplu de bune practici demne de urmat. Crearea unei platforme civice și a unui mediu de conexiune pentru toți actorii societății civile, la fel a fost unul din obiectivele principale.

SF

szgt

La eveniment au fost prezenți mai mulți invitați de onoare printre care reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai administrației publice centrale și locale, sectorului de afaceri, societății civile, dar și cei de la Ambasada Suediei în Republica Moldova.

„Ambasada Suediei este onorată să participe la Civic Fest care este sărbătorit începând cu anul 2013. Suportul suedez în Moldova are un accent special asupra societății civile. Aceasta grație rolului pe care societatea civilă poate și trebuie să-l joace ca o voce pentru oamenii unei societăți precum și un catalizator pentru schimbarea și dezvoltarea democratică”, a declarat Anja Jahn Günther, Secretar II/Afaceri politice al Ambasadei Suediei în Moldova. 

gff

Cele două zile tematice: participare civică și excelență civică desfășurate în Parcul Național Orhei au fost posibile datorită gazdei acestui eveniment, Primăria Comunei Ivancea din Raionul Orhei.

„Suntem nespuși de bucuroși că am fost selectați, că ați ales locurile noastre. Suntem bucuroși că sunt atâția oaspeți cât din țară, atât și de peste hotare”, a menționat Oleg Gașper, primarul Comunei Ivancea.

fg

Urmând tradiția edițiilor precedente, și anul acesta Festivalul Internațional CIVIC FEST se desfășoară timp de 3 zile. Două dintre acestea au fost în cadrul Festivalului de muzică Gustar, iar pe 23 septembrie, urmează să fie organizat la Muzeul Național de Artă, din Chișinău.

sF

CIVIC FEST 2016 este organizat și implementat de către Asociația Obștească „Synergetica Eur/Est” cu suportul oferit de către Fundația Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. 

Autor: Cristina DUDUCIUC 

Foto & Video: Alexei GURDUZA 

 

fe rg dfh sr df srh sdg sdg sg sdg sdg sdg sdg gs sdg dsg sdg sdg sdg dsg sdg sdg dsg seg edg
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.