Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Conferința II Națională în Sănătatea Adolescenților „Sporirea rezilienței – dezvoltare sănătoasă în condiții de risc”

(Video) Conferința II Națională în Sănătatea Adolescenților „Sporirea rezilienței – dezvoltare sănătoasă în condiții de risc” imprimare

04.11.2016  

În cadrul Conferinței II Naționale în Sănătatea Adolescenților „Sporirea rezilienței – dezvoltare sănătoasă în condiții de risc”, desfășurate pe 3 și 4 noiembrie 2016, medici, psihologi, reprezentanți ai autorităților naționale, ai organizațiilor neguvernamentale și internaționale au discutat despre situațiile de risc la care sunt expuși adolescenții și au identificat soluții pentru a asigura o generație tânără sănătoasă.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Obiectivele Conferinței II Naționale în Sănătatea Adolescenților „Sporirea rezilienței – dezvoltare sănătoasă în condiții de risc”, desfășurate pe 3 și 4 noiembrie 2016 au fost:

 - Prezentarea modelelor de lucru din experiența națională și internațională în oferirea serviciilor de sănătate calitative pentru adolescenți. Promovarea serviciilor existente în dezvoltarea și sănătatea adolescenților;

- Facilitarea participării adolescenților în promovarea sănătății;

- Schimb de experiență în practicile eficiente de lucru cu adolescenții extrem de vulnerabili și în stare de risc;

Conferinta 2016

Lidia Romanenko este șeful centrului de monitorizare organizațional-metodică a Spitalului Național pentru Copii „OHMATDET” a Ministerului Sănătății, Ucraina. Crede că Ucraina are multe de învățat de la Republica în Moldova la subiectul - Sănătatea Adolescenților.

„Asemenea conferinţe sunt importante pentru orice ţară care dorește să se dezvolte în domeniul dat, întrucât este o ocazie să te întâlnești cu persoane care împart aceleaşi viziuni. Este o ocazie să te împarţi cu propriile experienţe şi să acumulezi experienţa altor ţări, altor organizaţii internaţionale, este un pas pentru îmbunătățirea calităţii asigurării serviciilor medicale. Pentru noi e foarte important să vedem ce experienţă a acumulat Moldova. Într-adevăr aveţi ce împărţiţi, în pofida faptului că ramura dată a început să se dezvolte puţin mai târziu decât în Ucraina”, zice Lidia Romanenko, șeful centrului de monitorizare organizațional-metodică a Spitalului Național pentru Copii „OHMATDET” a Ministerului Sănătății, Ucraina.

Conferinta 2016

Evghenii Grecov a venit la această conferință din Rusia. Vastele cunoștințe pe care le-a împărtășit cu cei prezenți la conferință se datorează experienței sale în cadrul clinicii profesorului Kalinchenko.

„Adolescenților, nu staţi în faţa calculatorului! Cu cât mai supraponderal e un bărbat cu atât mai multe probleme apar, atât pe plan fizic, cât şi pe plan psiho-emoțional. Ca să fiți o pereche frumoasă, să ieși cu o fată drăguță, trebuie să fii perfect! Dar ce fel de „perfect” poţi fi dacă tu mereu stai în faţa calculatorului şi niciodată nu te-ai apropiat de bară?”, spune Evghenii Grecov, șeful departamentului de urologie în clinica profesorului Kalinchenko.

Conferinta 2016

Conferința este organizată de Asociația „Sănătate pentru Tineri” și Centrul National de Resurse în Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Neovita”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, Organizației Mondiale a Sănătății, Fondului Națiunilor Unite pentru Copii UNICEF și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație UNFPA. 

Foto: CSPT Neovita

Reporter: Xenia CHIRILOV

Video: Alexei GURDUZA

Conferinta 2016 Conferinta 2016 Conferinta 2016 Conferinta 2016 Conferinta 2016 Conferinta 2016 Conferinta 2016 Conferinta 2016
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.