Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) UNFPA susține viitorii designeri de interior ai Centrului de Excelență în Construcții

(Video) UNFPA susține viitorii designeri de interior ai Centrului de Excelență în Construcții imprimare

18.11.2016  

Viitorii designerii de interior ai Centrului de Excelență în Construcții au asistat recent, la întâlnire informativă cu genericul „Lumea pe care vrem s-o construim” inițiată de Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova. Scopul întrevederii este determinat atât de informarea tinerilor privind situațiile de risc, cât și realizarea diverselor conținuturi vizuale, ce vor reflecta aceste subiecte. Lucrările vor fi scoase la licitație pe 15 decembrie.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) din Republica Moldova cât și conducerea Centrului de Excelență în Contrucții, vine să susțină viitorii designeri de interior, pentru afirmarea talentului creativ, întru realizarea diferitor lucrări practice, ce vor fi scoase la licitație în preajma sărbătorilor de iarnă.

qwe34r5t678

„Este o inițiativă venită din partea și a Fondului pentru Populație, cât și a elevilor specialității design interior de a veni cu o expoziție de vânzări a lucrărilor, fie de anul I, II, III sau IV, care au fost pregătite sau urmează a fi, în concordanță cu misiunea acestui fond”, afirmă Valeriu Pelivan, directorul Centrului de Excelență în Construcții.

wsert56y7u8i90

Colaborarea Centrului de Excelență în Construcții și (UNFPA) din R. Moldova este un mod ca societatea să înțeleagă misiunea pe care o îndeplinește această organizație, cât afirmarea a tinerilor prin conținutul lucrărilor de diferit fel.

we4r5t67898

„Acei elevi care există în comunitatea de viitorii designerii, care sunt cu altfel de gândire, care încearcă abordări noi, care nu se tem să experimenteze, ei vor fi primii care voi ieși cu propuneri, cu lucrări, cu abordări noi, cu potențialul de a transpune prin lucrările lor, mesajele cheie a UNFPA în R. Moldova”, precizează Veronica CrețuPreședinta Institutului pentru Guvernare Deschisă.


wsedrty7uiop

Elevii vor fi susținuți și cu materiale necesare, pentru a crea diferitoe imagini vizuale și simboluri, ce vin să reflecte anumiți factori de risc cum ar fi: prevenirea unei sarcini, prevenirea cancerului de col-uterin etc. 

UNFPA vine să susțină Centru de Excelență în Construcții și cu un suport financiar de (1000 ($), pentru a procura materialele necesare care sunt destul de costisitoare”, mai adaugă Veronica Crețu, Președinta Institutului pentru Guvernare Deschisă.

ser5t6y789

Chiar dacă este pentru prima dată când acești tineri participă la o astfel de inițiativă, ei sunt deschiși pentru colaborare, deja s-au gândit și la temele pe care le vor expune în mod vizual.

„Voi reprezenta educația sexuală pentru tineri, deoarece este foarte importantă, inerii sunt viitorul țării noastre. Noi, ca specialitatea design interior, avem nevoie cheltuieli legate de materialele consumabile, care sunt folosite de către noi în cadrul orelor, de aceea ajutorul acesta este foarte important”, spune Mădălina Crețu, elevă.

wert5y678

werty67u8i

Sigur că o să particip la viitoarea expoziție, voi transmite dragostea față de tineri, copii, părinții, femei. Probabil, acesta va fi principalul meu scop, pe care-l voi dori să-l realizez în următoarea mea lucrare. Tehnica eu încă nu am ales-o, e în proces de gândire”, spune Lucreția, elevă.

qwer5t6yu78i9o

aswedrty

Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) este activ în 155 de țări, dintre care, deja de 15 ani și Republica Moldova. Publicul țintă a acestei organizații sunt femeile și tinerii. Inițiativa lansată la Centru de Excelență în Construcții va fi continuată și de mediatizarea propriu-zisă a activităților de pregătire, întru expunerea lucrărilor din 15 decembrie. 

Autor: Cristina Zeamă

Video: Alexei Gurduza

UNFPA UNFPA UNFPA UNFPA UNFPA UNFPA UNFPA UNFPA UNFPA UNFPA UNFPA UNFPA
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.