Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Conferința Naţională pentru Antreprenoriat Social, ediția a II-a

(Video) Conferința Naţională pentru Antreprenoriat Social, ediția a II-a imprimare

21.11.2016  

Conferinţa Naţională pentru Antreprenoriat Social, ediția a doua, a readus în prim-plan conceptul de antreprenoriat social, beneficiile acestuia pentru oameni şi comunităţi, istoriile de succes din Moldova și bunele practici internaționale în domeniu.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Experţi, decidenţi, practicieni și constituenți din Republica Moldova, Austria, România, SUA și Ungaria s-au reunit la Chișinău, Bălți și Cahul, în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale pentru Antreprenoriat Social. În cadrul Conferinței s-au dezbătut teme de actualitate ale antreprenoriatului social și a fost creată o agendă de viitor a antreprenoriatului social în Moldova pentru anii 2017-2020.

Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social

Fundația „Alături de Voi” România (ADV) este o organizație neguvernamentală, înființată în 2002. Misiune este incluziune a persoanelor seropozitive HIV și din alte grupuri vulnerabile. Angela Achiței este Președinta Fundației. Prezența ei la Conferința Națională pentru Antreprenoriat Social este deja o tradiție. 

Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social

Antreprenoriat social

Eric Weinheimer este Președintele organizației Forefront din Chicago. A venit în Moldova pentru a împărtăși experiența acumulată de-a lungul anilor în domeniul Antreprenoriatului Social.

Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social

„Se întâmplă foarte multe lucruri și schimbări în societate noastră, iar domeniul antreprenoriatului social poate oferi răspuns la multe probleme ale grupurilor social vulnerabile. Din acest motiv trebuie să discutăm despre antreprenoriatul social și să împărtășim din experiența pe care am acumulat-o”, zice Eric Weinheimer, Președintele organizației Forefront din Chicago.

Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social

Adriana Velicinschi face parte din echipa cangurul.md. Din venitul acestei afaceri sociale sunt susținute financiar proiectele Misiunii Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social

„Conferința Naţională pentru Antreprenoriat Social are mai multe laturi pozitive. Cred că fiecare a venit pentru un ceva anume, eu am venit pentru a cunoaște și alte întreprinderi sociale care sunt la noi în țară, ce fac ele, ce servicii prestează, greutățile cu care se confruntă, cum le depășesc și împreună poate facem și altceva”, spune Adriana Velicinschi.

Antreprenoriat social

Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social

Prima ediţie a Conferinţei Naţionale pentru Antreprenoriat Social s-a desfășurat la Chișinău, la 6 octombrie 2015.

Sursă foto: Stiripozitive.euAntreprenoriat social în Moldova

Reporter: Xenia CHIRILOV

Video: Alexei GURDUZA

Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social, editia a 2 -a Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social, editia a 2 -a Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social, editia a 2 -a Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social, editia a 2 -a Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social, editia a 2 -a Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social, editia a 2 -a Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social, editia a 2 -a Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social, editia a 2 -a Conferinta Nationala pentru Antreprenoriat Social, editia a 2 -a
 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.