Prima pagină / Evenimente / Societate  /  La Chişinău a fost organizat un workshop de stimulare şi dezvoltare a creativităţii personale

La Chişinău a fost organizat un workshop de stimulare şi dezvoltare a creativităţii personale imprimare

12.01.2018  

Workshop-ul Supercharge your Creativity a fost organizat pe 11 ianuarie în incinta Bibliotecii Municipale Hașdeu, bd. Stefan cel Mare 148.

În cadrul workshop-ului organizat, cei prezenți au avut ocazia să afle cum să-și descătușeze creativitatea, cum să posede diferite tehnici și metode de dezvoltare a creativității.

Trainerul evenimentului spune că cunoașterea acestor tehnici poate ajuta orice om la soluționarea problemelor cotidiene, la generarea ideilor eficiente pentru a găsi denumiri de proiecte, simboluri pentru logotipuri sau determinarea coloristicii pentru o lucrare grafică.

Workshopul a fost condus de Ana Daraban- designer grafic cu o experiență de peste 9 ani de activitate în domeniu și trainer-ul specializat în instruirea designerilor grafici. 

„Am organizat acest eveniment fiindcă predând cursuri de Adobe Photoshop și Adobe Illustrator mi-am dat seama că sunt foarte multe persoane care își schimbă domeniul de activitate dar poate căror le lipsește ceva creativitate în viața lor. Eu mereu am spus că fiecare dintre noi este un om creativ doar că la unii aceasta este mai dezvoltată pentru că s-a lucrat asupra ei, iar la alții este mai mică. Eu sper că cei prezenți au aflat astăzi multe lucruri interesante, lucruri care le vor prinde bine în viață, de ce nu. Vreau să devenim o comunitate de oameni creativi.", a precizat trainerul Ana Daraban.  

Pe lângă faptul că sa vorbit foarte mult despre creativitate, despre definiţia acestui cuvânt, pe parcursul workshp-ului au fost organizate mai multe exerciţii, provocări practice pentru participanţi, aplicându-se tehnici eficiente de dezvoltare a creativității.

Tipuri de blocaje în creativitate, recomandări şi metode de dezvoltare a creativităţii, tehnici eficiente- toate acestea au fost abordate la workshop.

La finalul evenimentului a fost organizată și o tombolă cu premii oferite de echipa Delfreea!

Marele premiu al tombolei, un tablou cu inscripţie personalizată a fost câştigat de un tânăr participant. Deasemenea, echipa organizatorică au oferit carduri de reduceri la serviciile Delfreea - Graphic Design Studio. 

Organizaţia Delfreea - Graphic Design Studio a fost fondată în anul 2017 și are drept scop prestarea serviciilor de design grafic, cursuri de predare pentru viitorii designeri grafici( programele  Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign) și realizarea unor postere personalizate.

Reporter: Tatiana Munteanu

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.