Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Simularea de dezbateri publice, Chişinău: „Se prea poate că se va face o altfel de politică, o politică transparentă”

Simularea de dezbateri publice, Chişinău: „Se prea poate că se va face o altfel de politică, o politică transparentă” imprimare

07.12.2018  

La data de 4 decembrie, la Chişinău a avut loc simularea de dezbateri publice în cadrul Academiei de Liderism feminin („Women 4 Leadership”).

Participantele: Adriana Buciuşcanu, Ala Donica, Zinaida Popa, Veronica Roşca, Emilia Ristic, Emilia Bivol, Mariana Bogos-Victoria au dat dovadă de curaj, reuşind să treacă peste frica de a vorbi în public. „Aşteptarea mea a fost să depăşesc anumite bariere în contactul cu publicul şi aceste aşteptări au fost satisfăcute” a afirmat Adriana Buciuşcanu, participanta în cadrul simulării de dezbateri publice.

Drept confirmare a acestui curaj a fost reacţia publicului, care a venit cu cuvinte de laudă şi încurajare pentru toate participantele indiferent de preferinţele iniţiale. Frumoasele doamne i-au convins pe cei din sală că o femeie se poate regăsi şi în domeniul politic, iar această implicare are să ducă societatea spre progres. Doamna Galina Petraşcu în urma celor văzute a susţinut că :„Se prea poate că se va face o altfel de politică, o politică transparentă”.

Pe lângă dorinţa şi carisma indiscutabilă participantele dezbaterii îşi datorează succesul celor studiate în cadrul seminarelor de instruire.

Indiferent de rezultatul în urma alegerilor improvizate de la finele dezbaterii este un lucrul cert că fiecare participantă a Academiei de Liderism Feminin a reuşit să-şi învingă propriile frici, devenind mult mai încrezută în forţele proprii.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION Contact-Cahul, în parteneriat cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) în Moldova și cu sprijinul Guvernului Suediei. 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.