Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Întâlnire wikipediştilor

Întâlnire wikipediştilor imprimare

12.02.2019  

La data de data de 23 februarie la Iaşi, Grand Hotel Traian, Piaţa Unirii nr. 1,va avea loc o întâlnire a wikipediştilor din zona Moldovei.

 

Wikipedia este un proiect de colaborare prin care creatorii şi-au propus să creeze o enciclopedie liberă, cât mai completă şi mai obiectivă. Proiectul a început în limba engleză la 15 ianuarie 2001 la iniţiativa lui Jimmy Wales şi Larry Sanger.

Ca şi orice comunitate Wikipedia vrea să cunoască pe cei care contribuie la dezvoltarea acesteia. Wikipediştii au hotărât să se întrunească pe data de 23 februarie la  Iaşi, Grand Hotel Traian, Piaţa Unirii nr. 1. Dar ca şi platformă extreme de flexibilă,ce aparţine unei echipe enorme, ora este încă pusă în discuţie.

Esenţa proiectului este natura sa comunitară; nu există aproape niciun fel de ierarhizare a utilizatorilor; orice persoană care vizitează Wikipedia poate edita aproape orice pagină, chiar fără să se înregistreze. Oriunde vedeţi o legătură Modifică pagina în susul unei pagini sau la începutul unei secţiuni o puteţi apăsa pentru a edita conţinutul. Puteţi, de asemenea, crea pagini noi (dacă sunteţi utilizator înregistrat) şi să scrieţi despre absolut orice subiect enciclopedic. Deci este o platformă la dezvoltarea căreia poate contribui fiecare din noi, dar trebuie precizat că editările răuvoitoare sau evident greşite sunt anulate imediat.

 

Dacă te numeri printre cei care nu o singură dată au ajutat o mulţime de tineri cu informaţii când îşi pregăteau temele sau pur şi simplu erau în necunoştinţă de cauză referitor la un subiect, accesează Wikipedia la rubrica Întâlniri/Iaşi şi vei primi informaţia necesară.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.