Prima pagină / Evenimente / Societate  /  „Noaptea cărților deschise” la cea de a X-a ediție

„Noaptea cărților deschise” la cea de a X-a ediție imprimare

12.03.2019  

Data de 7 martie a fost una de succes pentru toți cititorii înrăiți. Aceasta s-a făcut semnificativă prin „Noaptea cărților deschise” din incinta librăriilor Cartier.

Pe toată durata evenimentului, care a durat de la 9:00 până la 23:00, toți cei pasionați de lectură au avut șansa de a procura orice carte a editurii Cartier la jumătate de preț.

„E unul dintre puținele evenimente foarte normale și foarte firești care se întâmplă în mediul cultural de la noi, un loc unde se adună lumea să se uite la cărți, să interacționeze unii cu alții și să aleagă ceva care să le placă” spune Alexandru Cosmescu, unul dintre vizitatori.

Mariana David, la fel o vizitatoare a relatat: „Pentru mine acest eveniment este o oportunitate de a veni și de a procura un volum mai mare de cărți datorită reducerilor bune. Vreau să procur romanul „Ion” de Liviu Rebreanu, „Mărirea și decăderea bolii parkinson” și două cărți pentru surorile mele.„

Pe lângă faptul că au beneficiat de reduceri semnificative, vizitatorii au putut asista și la decernarea premiului „Omul de cuvânt 2019”, desfășurat în incinta Librăriei din Centru.

Emilian Galaicu-Păun, organizator și moderator al evenimentului a relatat despre această premiere ca fiind un eveniment de încurajare a cititorilor de a promova editura: „Sunt câțiva ani de zile de când acordăm acest premiu, pe care îl votăm în interiorul editurii. Toți propun o candidatură care fie a vorbit permanent la lansări de carte, a publicat la Cartier, a făcut ca să circule cărțile Cartier, pe scurt a avut un rol important în promovarea imaginii editurii. Astfel, anual, la premiul Cartier sunt selectați cinci nominalizați care prin prisma anumitor criterii sunt evaluați și respectiv premiați.”

În urma decernării premiilor, Alexandru Corduneanu - scriitor, Lidia Popodneac - jurnalistă TV, Tudor Zbârnea – pictor și Victoria Cușnir - jurnalistă radio s-au ales cu o diplomă și un certificat ce oferă 20% reducere pe tot parcursul anului la cărțile editurii Cartier.

Câștigătorul premiului „Omul de cuvânt 2019” a fost desemnat poetul Vasile Romanciuc, care s-a ales cu o reducere de 50% la toate cărțile editurii Cartier.

„Am fost plăcut surprins și chiar sunt de părerea că toți cei nominalizați, dar și cei prezenți la eveniment merită acest titlu” afirmă Vasile Romanciuc, câștigătorul premiului „Omul de cuvânt 2019”. Cât despre premiul câștigat, poetul susține că este încântat și va profita de el la maxim: „O să vin foarte des prin librăriile Cartier și chiar s-ar putea să regrete că mi-au făcut o reducere atât de mare.”

Evenimentul „Noaptea cărților deschise” se află la cea de-a zecea ediție și are loc concomitent în toate librăriile Cartier.

 

Reporter: Ana Fomov 
Imagini: Alex Gurduza 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.