Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Proiectul „Student pentru o zi” din cadrul USM – o oportunitate pentru elevi

Proiectul „Student pentru o zi” din cadrul USM – o oportunitate pentru elevi imprimare

22.03.2019  

La data de 21 și 22 martie 2019, în incinta Universității de Stat din Moldova a fost organizată ziua ușilor deschise la care toți elevii doritori de a se familiariza cu viața de student au putut participa.

Evenimentul desfășurat sub denumirea de „Student pentru o zi” a adunat sute de elevi, din toată Moldova, dornici și curioși de a afla cum e să fii student.

„Scopul evenimentului este de a prezenta ,elevilor absolvenți, oportunitățile pe care le oferă Universitatea de Stat a Moldovei, care sunt facultățile și unde ar putea aceștia eventual să se profileze. Anul acesta ne putem bucura de un număr în jur de 200 de elevi înregistrați la proiect” a afirmat vice-președinte ASUSM (Autoguvernarea Studenților USM), Petru Moraru.

Cât despre elevi, aceștia au păreri împărțite, unii au rămas fascinați și sunt siguri de facultatea pe care au ales-o, pe când alții încă mai stau la dubii.

„Astăzi am aflat unele detalii cu referire la această facultate care le consider necesare pentru alegerea viitoarei cariere și sunt încântată că am avut ocazia să mă simt în pielea unui student al Facultății de Științe Economice” relatează Violina Postovanu, elevă.

„Consider că acest eveniment este foarte binevenit deoarece elevii au ocazia să vadă ce prezintă facultățile, cum decurg orele și chiar unele detalii despre cazarea în cămin. Întrucât eu mă consider o persoană comunicabilă, am aplicat la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării deoarece, după părerea mea, aici îmi voi putea atinge scopurile propuse” spune Maria Stoian, elevă.

Evenimentul „Student pentru o zi” este deja o tradiție care se organizează de câțiva ani la rând, iar pentru cei ce nu au reușit încă să savureze din viața studențească, universitatea va mai avea ușile deschise pentru elevi și pe parcursul zilelor de 28 și 29 martie 2019.

 

Reporter: Ana Fomov

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.