Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Târgul de Cariere: Workshop-uri, o competiție de esport și peste 2000 de locuri de muncă

Târgul de Cariere: Workshop-uri, o competiție de esport și peste 2000 de locuri de muncă imprimare

12.04.2019  

Târgul de Cariere a revenit la Chișinău. Pe 12 și 13 aprilie, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” te așteaptă cei mai activi angajatori de pe piața din Republica Moldova, cât și de peste hotarele ei. Peste 50 de companii își caută candidații pentru joburi pe potrivă și le vin în întâmpinare cu oferte generoase.

La ediția din această primăvară, organizatorii au ținut cont de cerințele publicului și au adus oferte din diverse domenii de activitate. De asemenea, dacă ajungeți la târg, veți avea posibilitatea să participați la diverse workshop-uri de orientare în carieră și, pentru prima dată, va fi organizată o competiție de esport, care pune în joc 2500 de euro.

Alina Agafiței, PR Manager în cadrul Târgului de Cariere, ne-a spus care sunt ofertele participanților:

Avem angajatori care oferă atât posturi pentru Republica Moldova, cât și pentru străinătate, posturi de muncă din automotive și inginerie, zona financiar bancar, audit, marketing, IT, comerț, producție tehnică.  Sunt peste 2000 de locuri atât full-time, part-time, cât și internshipuri plătite pentru studenți.  Noutatea de anul acesta de la Târgul de Cariere este că avem o zonă de Gaming pentru pasionații de jocuri pe calculator și un workshop de orientare în carieră pentru cei interesați să-și dezvolte CV-ul. La fel, avem și o zonă pentru cei din resurse umane, în care diverși specialiști lucrează și găsesc soluții pentru acest domeniu, ne spune Alina Agafiței.

Ca și la ediția trecută, cele mai căutate oferte sunt din domeniul IT, marketing și financiar-bancar. Printre companiile participante se regăsesc și cele din România, care vin cu propuneri de joburi pentru piața de peste Prut.

Rin Hotels este o comapanie care deține 3 hoteluri de 4 stele, cu capital privat românesc și căutăm colegi noi pentru personalul din operațional: ospătari, cofetari, bucătari, cât și pe partea de recepție. În departamentul tehnic, de asemenea avem nevoie de specialiști instalatori, electricieni. Aici găsim persoane interesante, cei care au acte românești deja putem începe colaborarea, însă pentru cetățenii moldovenii va trebui să urmăm toți pașii pentru a obține permisul de muncă și ședere, ne spune Dana Silvilă, reprezentantă a rețelei de hoteluri Rin Grand Hotel.

Cei care vor să facă parte dintr-o rețea de voluntariat sunt așteptați și la stand-urile organizațiilor neguvernamentale care vin cu propuneri atractive.

Suntem o organizație de caritate care ajută persoanele care suferă de boli incurabile. La Târgul de Cariere venim cu o propunere mai neobișnuită: căutăm voluntari, participanți la evenimentele noastre, în special la Hospice Bike Tour pe care-l organizăm în luna iunie, persoane care să alerge la maratonul din Chișinău și să ne ajute în organizare, ne spune Cristina Sârbu, Hospice of Hope Moldova.

Vizitatorii spun  că asemenea evenimente sunt binevenite și speră să-și găsească un job anume la Târgul de Cariere.

Caut un loc de muncă în domeniul kinetoterapiei, am găsit foarte puține oferte, dar în schimb am găsit oferte interesante pentru prieteni, cum ar fi relații sociale, voluntariat, ne spune Anastasia, vizitatoare.

Târgul de Cariere va fi deschis pe 12 și 13 aprilie, iar cei care își caută un post de muncă sunt așteptați aici să-ți cunoască angajatorul.

 

Reporteră: Paulina Gușan

Fotograf: Alex Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.