Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Deschiderea Centrului de Tineret Chișinău

Deschiderea Centrului de Tineret Chișinău imprimare

21.05.2019  

La data de 20 mai a fost deschis oficial Centrul de Tineret Chișinău. Noua entitate reprezintă un complex de servicii comunitare adresate tuturor categoriilor de tineri, având misiunea de a asigura informarea, orientarea, consilierea și educarea beneficiarilor, contribuind la integrarea socială și profesională a respectivei categorii de populație.

Prin deschiderea Centrului Municipal de Tineret, administrația publică locală Chișinău își propune să motiveze tinerii, de a fi mai activi social și să le ofere acestora un spațiu unde să desfășoare diverse activități de dezvoltare personală.

În cadrul Centrului, vor fi oferite un șir de servicii pentru tineri:

Serviciul de participare și voluntariat a tinerilor;

Serviciul de abilitare economică a tinerilor;

Serviciul de ghidare și orientare în carieră a tinerilor;

Serviciul de IT și robotică;

„Vrem să creăm o rețea puternică de centre de tineret în fiecare suburbie a municipiului Chișinău. În prezent avem 3 astfel de organizații locale la Cricova, Ciorescu și Grătiești și acest rezultat ne motivează", a precizat Ruslan Codreanu, prezent la eveniment.

De asemenea, primarul general interimar a menționat că odată cu deschiderea Centrului Municipal de Tineret va fi lansat și programul municipal de granturi pentru organizațiile de tineret, cu un buget de 400 de mii de lei, pentru a pune în practică proiecte pentru tineri și gândite de tineri. „Noi ca și Primărie, venim să ajutăm tinerii să-și dezvolte propriile afaceri. Aceasta îi va motiva să-și dorească mai mult, adică să evolueze, dar va avea și un impact asupra comunității. Atunci când cineva își începe propriul business, reușește să aibă propriul câștig, dar ajută și oamenii din jur și familiile lor.”

De asemenea, în acest an, pentru prima dată, în bugetul municipal au fost prevăzuți 5 milioane de lei pentru lansarea Programului de Start Up-uri pentru tineri. Beneficiari vor fi persoane de la 18-35 de ani, care intenționează să își deschidă o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă. Din bugetul municipal se va oferi pentru fiecare afacere, un suport nerambursabil de 200 mii lei.

Centrul de Tineret Chișinău are 10 angajați și este amplasat în sectorul Ciocana, pe adresa: str. Petru Zadnipru, 3/2. În cadrul instituției este amenajată și o minibibliotecă cu titluri destinate tinerilor. De asemenea, fața Centrului, urmează a fi amenajat Scuarul Tinerilor. Informația este prezentată conform comunicatului de presă emis pe site-ul Primăriei Municipiului Chișinău.

Reporter: Popsuico Vlada

Imagini: https://www.chisinau.md/

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.