Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Ziua ușilor deschise la ONU, prilej de informare pentru cetățeni

Ziua ușilor deschise la ONU, prilej de informare pentru cetățeni imprimare

23.05.2019  

La cea de a 27-a aniversare a aderării Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite, reprezentanții filialei de la Chișinău au organizat ziua ușilor deschise. Vizitatorii au avut parte de discursuri și discuții informative și de un tur al casei ONU.

„Astăzi am deschis ușile casei Organizației Națiunilor Unite pentru toți cei interesați de activitatea organizației în Republica Moldova. Ne-am propus să predispunem cetățenilor oportunitatea de a afla despre activitățile acestei organizații, cum se lucrează aici, cum arată clădirea și să venim cu răspunsuri la toate întrebările lor referitoare la activitățile ONU.Această tradiție a început în 2015, când a fost sărbătorită cea de a 70-a aniversare a aderării Republicii Moldova la ONU. Atunci am realizată că cetățenii prezintă interes pentru asemenea evenimente, astfel, de atunci ziua ușilor deschise a devenit o tradiție pentru noi, aceasta fiind organizată de două ori pe an. Astăzi așteptăm în jur de 100 de vizitatori, majoritatea fiind studenți, dar avem și persoane mature. În cadrul discuțiilor am abordat diferite subiecte, de la guvernare și crearea unui mediul durabil până la probleme economice și abordarea drepturilor omului. Vizitatorii s-au arătat destul de interesați, activi și au adresat multe întrebări” susține consiliera coordonatorului rezident ONU, Christine Petre.

Unul dintre vizitatori, Luc J. G. von Francois este de părerea că: „Foarte puțini cunosc cum are loc implementarea unor proiecte și eu consider că se merită de venit aici mai des. Casa lor de aici este ca un exemplu pentru persoane cu necesități speciale și ar fi bine dacă unele lucruri de aici s-ar prelua în alte instituții.”

„Evenimentul dat, pentru mine în calitate de reprezentantă a Centrul Educațional Quo Vadis consider că este un eveniment binevenit și util deoarece la noi școala este frecventată de toate persoanele, indiferent de vârstă sau deficiențe și dezabilități. Eu urmăresc să aflu cum putem schimba anumite lucruri în școala noastră și anume toleranța atât între copii cât și între persoanele mature. Aceste lucruri fiind în opinia mea utile pentru dezvoltarea noastră. Am aflat astăzi lucruri noi despre existența diferitor portaluri și platforme unde este mai ușor de interacționat atât cu copiii cât și cu părinții deoarece dacă copiii copii la noi sunt mai empatici și toleranți, părinții mai au de lucrat la acest capitol”, spune vizitatoarea Elena Grecu.

Tradiția ușilor deschise datează din 2015 și este organizată de două ori pe an. Scopul evenimentului este familiarizarea cetățenilor Republicii Moldova cu activitățile organizației.

 

Reporter: Ana Fomov 
Imagini: Alex Gurduza 

 

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.