Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Oportunități: Târgul locurilor de muncă pentru Tineret, organizat la Chișinău

Oportunități: Târgul locurilor de muncă pentru Tineret, organizat la Chișinău imprimare

30.05.2019  

Noi oportunități pentru tinerii care își caută un job. Pe 30 mai, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” s-a desfășurat Târgul locurilor de muncă pentru tineret. În jur de 50 de angajatori din diverse domenii de activitate și-au prezentat peste 2000 de oferte pentru tineri.

Tinerii care sunt în căutare de un job pentru perioada verii sau pentru perioade mai îndelungată au fost așteptați la Târgul locurilor de muncă pentru tineret. În cadrul evenimentului a fost lansat și un spațiu E-coffee, destinat celor care vor să afle mai mult informații privind măsurile de ocupare a forței de muncă, oportunități pentru dezvoltarea personală și profesională, cât și consultații privind legislația muncii.

În cadrul E-coffee organizăm o discuție deschisă despre cum tinerii își caută un loc de muncă, ce instrumente folosesc, ce așteptări au de la angajatori și cum se pregătesc pentru un interviu de angajare. La această discuție participă angajatorii Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, care vin cu sfaturi pentru tineri și, totodată, îi lăsăm să-și împărtășească experiențele și cunoștințele pe care le-au obținut. Tinerii își doresc un loc de muncă unde să fie așteptați, să aibă posibilitate de a învăța lucruri noi și de a progresa în carieră, ne spune Zinaida Adam, manager componente de politici al Proiectului de Migrație și Dezvoltare Locală.

Suntem în căutare de tineri motivați care să lucreze în compania noastră, tineri care vor să învețe programare, să facă servicii bancare pentru băncile din Italia. Tinerii vor creștere profesională fără să investească timp, însă avem și tineri bine pregătiți și motivați, iar noi în companie le oferim formare profesională chiar și celor care vor să se reprofileze, prin diverse traininguri, cât și cursuri de limba italiană, ne spune Lucia Malic, reprezentant al companiei Cedacri International.

Evenimentul este organizat la inițiativa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

 

Reporter: Paulina Gușan

Imagini: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.