Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Simulare de dezbateri la Ialoveni: Academia de Liderism Feminin 2019

Simulare de dezbateri la Ialoveni: Academia de Liderism Feminin 2019 imprimare

09.07.2019  

Pe data de 5 iulie, la Ialoveni, a fost organizată o simulare de dezbateri publice la care au participat șase dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin. Femeile participante în proiectul „Women 4 Leadership” s-au pregătit pentru aceste dezbateri timp de mai multe luni, pe parcursul cărora și-au dezvoltat abilitățile de a fi lidere în comunitățile din care fac parte.

Participarea în asemenea proiecte este o adevărată provocare pentru femeile din cadrul Academiei de Liderism Feminin. La Academia de Liderism am devenit mai hotărâtă, mai ambițioasă. Am învățat niște lucruri noi, cum să mă comport când voi fi la niște dezbateri pentru a convinge alegătorii”, spune Aliona Buzilă, beneficiară a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.

 

Participantele susțin că asemenea dezbaterii sunt utile, astfel reușesc să iasă din zona de confort și să aplice în practică cele învățate. Astăzi a fost o testare a ceea ce noi am învățat. Am fost șase concurente, s-au văzut lecțiile făcute de fiecare participantă, noi am reușit. Am depășit emoțiile, iar doamna Liliana Palihovici ne-a făcut analiza perfectă pentru fiecare candidat. Sperăm că pe viitor vom câștiga alegerile, afirmă Valentina Manic. 

Angelina Mistreț, care este una dintre participantele la Academia de Liderism, spune că a această dezbatere s-a lăsat cu emoții, însă constructive. „A fost o dezbatere foarte interesantă, am avut multe emoții, dar m-am descurcat”. 

După simularea dezbaterilor, participantele au recunoscut importanța orelor de instruiri petrecute la Academia de Liderism Feminin și susțin că sunt pregătite pentru a ieși în fața alegătorilor. 

„Indiferent de vârstă și ocupația pe care o ai avut anterior, nu ar trebui să ai studii superioare în politică ca să devii un om public în viața politică a satului, municipal sau raional”, este de părere Zinaida Roșioru, consilieră și participantă în cadrul Academiei de Liderism. 

 

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.