Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Simulare de dezbatere la Chișinău: Academia de Liderism Feminin 2019

Simulare de dezbatere la Chișinău: Academia de Liderism Feminin 2019 imprimare

24.07.2019  

O nouă rundă de dezbateri simulate în cadrul proiectului „Women 4 Leadership” a avut loc la Chișinău. În cadrul evenimentului au participat 8 femei beneficiare ale Academiei de Liderism Feminin, care își doresc să acceadă la funcții de conducere, gazda fiind America House. Femeile și-au prezentat principalele obiective pentru campania electorală, cât și soluțiile pentru cele mai stringente probleme.

Simularea de dezbateri publice este un exercițiu din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, unde femeile își prezintă programul electoral, răspund întrebărilor formulate de moderator și de public, iar la final adresează mesajele către electorat.

Pentru Veronela Pruteanu a fost o experiență inedită, care i-a confirmat încă o dată că trebuie să continue să facă schimbări în comunitatea de unde vine. Locuiesc în Durlești și de un an și jumătate facem activism civic pentru a schimba lucrurile în bine, iar la Academia de Liderism vine să-i consolideze cunoștințele pe care le are.

Experiența aceasta este o provocare nouă care mă pregătește pentru următorii pașii pentru a-mi atinge niște scopuri, ne spune Olga Zaharia, beneficiară a proiectului „Women 4 Leadership”.

Anelia Caraman, o altă participantă, este de părere că dezbaterea este un exercițiu foarte important pentru a ne dezvolta abilitățile atât personale, cât și profesionale. Grație acestui proiect suntem foarte recunoscătoare pentru tot ce am obținut aici.

Participantele în cadrul proiectului au avut posibilitatea să apară în fața unui public și de a pune în practică cunoștințele teoretice obținute la instruire. Susținătorii au fost cei care și-au dat votul de încredere femeilor, apreciind abilitățile femeilor.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

 

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.