Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Vești bune de la PNUD: „Spre o dezvoltare echitabilă și durabilă pentru toți. 2007-2011”

Vești bune de la PNUD: „Spre o dezvoltare echitabilă și durabilă pentru toți. 2007-2011” imprimare

„Au fost înregistrate mai multe evoluţii pozitive”

28.12.2012  

Publicația editată în aceste zile de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare - „PNUD în Moldova. Spre o dezvoltare echitabilă și durabilă pentru toți. 2007-2011” - aduce mai multe vești bune pentru Moldova.

Iată câteva vești bune pentru Moldova pe care le aduce Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în publicația sa „Spre o dezvoltare echitabilă și durabilă pentru toți. 2007-2011” MOLDOVA_2012_book.pdf.

„Am reușit să progresăm rapid în aceste domenii pe parcursul ultimilor ani” în domeniul legislației, standardelor și politicilor.

„În ultimii ani, au fost înregistrate mai multe evoluţii pozitive, în special în reducerea sărăciei, asigurarea bunei guvernări, elaborarea politicilor şi progrese pe calea integrării în Uniunea Europeană.

„Începând cu anul 2000, ţara a înregistrat progrese semnificative în realizarea Obiectivelor, în particular pe dimensiunea bunăstării umane, economiei şi guvernării. Republica Moldova este pe cale să realizeze 12 din cele 27 de ţinte asociate ODM. Astfel, ţinta de reducere a sărăciei extreme a fost deja realizată în 2009, iar ţinta de reducere a sărăciei absolute urmează să fie îndeplinită probabil către anul 2015”.

„Republica Moldova a atins ţinta asociată ODM privind creşterea proporţiei ariilor protejate de stat pentru menţinerea diversităţii biologice”.

„PNUD a realizat o contribuţie esenţială la obţinerea de către Republica Moldova a reducerii sărăciei şi ameliorarea calităţii serviciilor, în special pentru regiunile dezavantajate şi pentru persoanele vulnerabile. PNUD a fost de asemenea un partener sigur al Moldovei în avansarea rapidă spre integrarea în UE şi un susţinător cheie al ţării în discuţiile la nivel de ţară privind drepturile omului şi egalitatea genurilor”.

„Donatorii principali ai programelor şi proiectelor PNUD sunt Uniunea Europeană şi Guvernul Suediei, SUA, Austria, Japonia, România şi Olanda”.

„Cu parteneri ca PNUD și agențiile ONU, putem conta pe sprijinul lor în soluționarea acestor probleme. Avem toată încrederea că împreună vom putea crea un viitor mai bun pentru oamenii din Moldova în familia statelor europene și a comunității globale”.

Coordonare: Ludmila Tiganu & Lilia Surdu • Producere: Julie Pudlowski Consulting • Imagini: PNUD Moldova/ Elijah Solomon Hurwitz, John McConnico, Julie Pudlowski, Konstantin Grozdev, Valerii Corcimari, Lilia Surdu; UN Women/ Andrei Mardari, Janarbek Amankulov, Janna Sofroni © PNUD Moldova 2012.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.