Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Incluziune socială pentru persoanele cu dizabilități

Incluziune socială pentru persoanele cu dizabilități imprimare

09.08.2019  

Membrii Alianței Organizațiilor pentru Persoanele cu Dizabilități (AOPD) au realizat mai multe ateliere de consultare, privind asigurarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Atelierele de consultarea s-au desfășurat pe mai multe direcții, astfel membrii AOPD au revizuit Proiectul Hotărârii Guvernului Cu privire la aprobarea Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2019-2020" și Ghidul de Design a Străzilor din Chișinău, elaborat de Green City Lab, în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău.

Participanții în cadrul întrevederilor și-au prezentat propunerile și recomandările pentru implicarea în procesul de îmbunătățire a cadrului legislativ și normativ privind asigurarea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Luna august va continua cu o serie de activități realizate de către focus grupurile de persoane cu dizabilități, care vor discuta și vor găsi soluții pentru a implementa documentele de politici.

Această activitate este realizată de AOPD cu suportul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, din resursele acordate de Swiss Cooperation in Moldova și Embassy of Sweden in Chisinau.

 

Sursa foto: Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități

 

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.