Prima pagină / Evenimente / Societate  /  10 evenimente pozitive ale anului 2013 în lume

10 evenimente pozitive ale anului 2013 în lume imprimare

Ceremonii de învestitură, înmânare a premiilor cinematografice, evenimente astronomice etc.

01.01.2013  

De la interzicerea fumatului în taxiuri și universități din țările Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2013, și încheind cu anunțarea câștigătorilor Premiilor Nobel – anul 2013 va aduce mai multe vești bune.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

1 ianuarie 2013. Fumatul este interzis în taxiuri, maşini de serviciu, parcuri pentru copii, dar şi în universităţile din toate ţările membre ale Uniunii Europene.

20 și 21 ianuarie 2013. Washington: Depunerea jurământului de către Președintele Barack Obama, urmată a doua zi, de ceremonia de investitură, marchează începutul celui de-al doilea mandat al celui de-al 44-lea Președinte al Statelor Unite.

7-17 februarie. Berlin: A 63-a Berlinală, Festival Internațional de Film de la Berlin. Regizorul chinez Wong Kar Wai este Președintele juriului.

24 februarie. Hollywood (SUA): A 85-a ceremonie de înmânare a Premiilor Oscar pentru Film.

15-26 mai. Cannes (Franța) : Al 66-lea Festival de Film de la Cannes.

9 mai. Un eveniment astronomic rar de care avem parte în 2013 este ocultaţia Lună-Marte. La această dată, Luna va trece peste Marte, iar planeta va rămâne ascunsă „după" satelitul natural al Pământului timp de o oră, după care va „reapărea" pe cer.

25 mai. Londra (Marea Britanie.) Finala UEFA Champions League pe stadionul Wembley.

28 iulie - 7 septembrie - Veneția (Italia): Al 70-lea Festival de Film Mostra.

Octombrie. Stockholm / Oslo (Suedia / Norvegia): Anunțarea Premiilor Nobel.

Noiembrie-decembrie. Polonia: Conferința ONU privind Schimbările Climatice.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.