Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Fotografiile trucate ne pot influența viața

Fotografiile trucate ne pot influența viața imprimare

Cum identificăm imaginile care ne manipulează

23.09.2019  

Tinerii din Obreja Veche, raionul Fălești, au aflat în cadrul trainingului de educație media cum poate fi trucată o fotografie și care poate fi impactul ei. Totodată, ei au descoperit mai multe aplicații care ne ajută să identificăm imaginea modificată.

În urma trainingului, tinerii din Obreja Veche au venit cu păreri despre cele studiate:

 „Am observat că foarte mulți prieteni sunt manipulați din cauza acestor imagini trucate și le-aș recomanda să acceseze și ei așa site-uri, și să se convingă că unele imagini nu sunt adevărate. Ei pot depista imaginile trucate și să nu se lase manipulați din cauza lor.”

„În urma trainingului de educație media, am învățat cum să deosebesc știrile adevărate de cele false și cum să fac o fotografie și un video, calitativ. Mă bucur foarte mult că am participat la acest training.”

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Autori: Mocanu Luminița, Dodiță Irina, Grier Elena, Grier Artiom, Cantea Nicoleta, elevi ai Gimnaziului „Sergiu Moraru” din localitatea Obreja Veche, raionul Fălești.

Sursa: Centrul Media pentru Tineri

 

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.