Prima pagină / Evenimente / Societate  /  La Râșcani a fost inaugurat Complexul Phoenix

La Râșcani a fost inaugurat Complexul Phoenix imprimare

30.09.2019  

Joi, 19 septembrie, 2019, în orașul Râșcani a avut loc ceremonia de inaugurare a Complexului Phoenix care cuprinde: Centrul pentru tineri cu nevoi speciale, Casa pentru îngrijire a vârstnicilor și Bazinul Hidroterapeutic, unde au fost prezente 150 de persoane.

 Unul din principalele obiective ale evenimentului a fost raportarea activității centrului față de principalii donatori  și susținători, dar și împărtășirea rezultatelor frumoase pe toată perioada de activitate.

După evenimentul de deschidere  a avut loc cina festivă, alături de prieteni dragi ai Complexului Phoenix, unde a fost organizată o licitație și o tombolă, după care au fost  înmânate trofee  de recunoștință pentru cei mai activi donatori și susținători ai Complexului Phoenix. Partea festivă a fost însoțită de un concert caritabil, oferit de  muzicianul și compozitorul, Vali Boghean.

În urma licitației și a biletelor, s-a adunat suma de 93.000 lei, care va merge la întreținerea Centrului pentru tineri cu nevoi speciale din cadrul Complexului dat.

 Importanța evenimentului s-a evidențiat prin prezența oficialităților locale, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în Republica Moldova, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, oameni de afaceri dar și oamenii care au fost mereu alături de Complexul Phoenix.

Printre cei prezenți au fost:

·         Reprezentanți ai asociației CWUHA din Marea Britanie și Irlanda;

·         Victor Bogatico – Primarul Raionului Râșcani;

·         Aaron Honn – Reprezentant al Ambasadei SUA in Republica Moldova; 

·         Mioara  Grigorescu - Reprezentant al Consulatului României la Bălți; 

·         Doru Moraru – Fondator Excel Manufacturing;

·         Ruslan Vdovicenco – Foundator EPI General, Fondatorul Comunitatii Moldovenilor din California;

·         Valentina Geamana – Fondatoare A.O. Aktiv Hilfe;

·         Clubul Internațional al Femeilor din Moldova

Fondatoarea asociației MAD-aid, Victoria Dunford a menționat : “Cel mai mare obstacol in calea mea a fost neincredere celor din jur ca se va primi. Acel vis, acea viziune s-a inceput de la un cont bancar cu  balanta “0” insa cu determinare si increderea mea ca ne va reusi. Acum avem acest complex cu care se vor mindri generatii, un complex care a adunat aprox 400 000 mii euro, si mii de oameni cu aceleasi scop.”

Mioara Grigorescu, reprezentant al Consulatului General al României la Bălți a venit cu un mesaj: „ Mă bucur foarte mult să fiu aici și să reprezint Consulatul României la Bălți- un Consulat care totdeauna a ajutat cetățenii Republicii Moldova să capete și  cealaltă cetățenie pe care n-au pierdut-o niciodată în realitate. Astăzi vreau să felicit pe toți cei care au contribuit la deschiderea acestei instituții deschizătoare de drumuri, pentru că nu am auzit nicioddată să fie un astfel de așezământ de acest gen așa încât vă doresc mult succes, baftă multă să puteți continua și să fiți un exemplu și pentru alții. 

Un mesaj de felicitare a venit și din partea Consulului General al României la Bălți: „Complexul Phoenix vine să îndeplinească  dorința unor oameni cu inimă mare, atât din Republica Moldova cât și din fara sa; din alte țări partenere din cadrul Uniunii Europene și prietene de nădejde, de a ajuta pe cei aflați în suferință,  de- a oferi acces copiilor și tinerilor cu nevoi speciale  de tratament personalizat într-un mediu sănătos, iar celor aflați la vârsta singurătății și neputinței de a le oferi condiții pentru o viață decentă. Prezenta la acest eveniment a reprezentanților autorităților locale, ai  corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, și a unor organizații internaționale precum și a unor oameni de afaceri și preiteni ai asociației MAD-Aid, dovedește că dorința de a-i ajuta pe cei în situații defavorizante este pretutindeni o cale sigură de apropiere și de consolidare a bunelor relații și a comunicării  între oameni. Consulatul General al României este onorat să poată folosi această minunată ocazie pentru a face o donație de carte  din dorința sinceră de a contribui la crearea bunăstării spirituală atât de bine făcătoare sufletului de care vor avea nevoie toți cei care vor găsi în Complexul Phoenix condițiile pentru recuperarea și însănătoșirea trupului sau pentru existență demnă la bătrânețe. Cu spreranța  că în acest complex al binefacerii își vor găsi locul cât mai multe persoane aflate în dificultate, dorim inițiatorilor care au sprijinit finalizarea acestui proiect, mult succes și puterea de a continua să aducă alinare și apropiere de cei care au cea mai mare nevoie de ajutor”

Complexul Phoenix își propune să devină un complex model al unei reședințe moderne sustenabile, care oferă îngrijire personalizată și profesională, ambianță plăcută cu echipamente specializate, posibilitatea de a socializa și de a demonstra un exemplu model de incluziune socială.

MAD-Aid este o asociație de caritate, fondată cu scopul de a contribui la dezvoltarea țării noastre. Pe parcursul anilor de activitate, au reușit distribuie peste 700 de scaune cu rotile, să livreze mobilier și echipament în aproximativ 20 de secții de spitale, au utilat mai multe centre, școli și grădinițe pe teritoriul Republicii Moldova. În fiecare an MAD-Aid oferă  îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite școlare la aproximativ 1000 de copii. Cel mai inovativ, util și sustenabil proiect rămâne a fi Complexul Phoenix, pentru care fondatoarea Victoria Dunford  am fost decorată de Regina Marii Britanii cu Medalia Imperiului Britanic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.