Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Gala „Premiul media pentru tineri 2019” – spațiu de promovare a tinerilor

Gala „Premiul media pentru tineri 2019” – spațiu de promovare a tinerilor imprimare

11.11.2019  

Un nou eveniment marca Centrul Media pentru Tineri a avut loc pe 10 noiembrie. Gala „Premiul media pentru tineri 2019”, aflată la cea de a patra ediție, a anunțat câștigătorii proiectului. Peste 12 tineri au fost premiați cu diplome, cărți, telefoane performante, cărți electronice, dar și o cameră foto-video.

„Premiul media vrea să promoveze talentele, dar și dreptul la exprimare a tinerilor, iar aceste provocări, lansate anual inspiră tinerii să creeze, să facă fotografii, text, video și să spună cum văd ei lumea și cum o filtrează” afirmă Alina Găină, coordonatoare Comunicare la Centrul Media pentru Tineri.

Concursul a fost realizat la trei categorii diferite: text (articol jurnalistic, articol blog, reportaj și eseu), fotografie (artistică, documentară și reportaj fotografic) și video (reportaj TV, video artistic, video documentar, animație și vlog), iar juriul format din profesioniști în domeniu a stabilit câte un câștigător pentru fiecare categorie.

Participanții s-au înscris la proiect din diverse motive și în circumstanțe diferite, însă au avut totuși un scop comun – de a transmite lumii ceva. Ana Mărgineanu, participantă la „Premiul media pentru tineri 2019” spune că deși nu planifica să se înscrie în concurs, subiectul a apărut spontan și nu a putut fi ignorat de ea „Am decis să particip pentru că se merită și trebuie să deschidem ochii societății noastre, iar acest proiect mi-a adus mai multă încredere în forțele proprii și m-a provocat să privesc lumea cu alți ochi și să văd că există și altă latură a vieții”.

Într-o perioadă în care fluxul informațional este foarte mare, Romeo Leapciuc, participant al proiectului a vrut să aducă în conștiința oamenilor faptul că nu toate informațiile pot fi veridice, acestea trebuind filtrate și analizate critic. „Scriu de mult timp, iar acum am zis că vreau să transmit și eu un mesaj și anume ca oamenii să nu se lase influențați de tot ce văd, aud sau citesc, dar mereu să mai apeleze și la alte surse pentru a verifica veridicitatea informațiilor” spune Romeo.

„Tinerii sunt viitorul” așa ne spune Valeriu Coadă, un alt participant care prin mini vlogul său, ce i-a adus câștig, a vrut să informeze despre tehnicile de evitare a manipulării și depistarea informațiilor eronate din media „Am participat la acest proiect pentru că am impresia că tinerii pot face o schimbare, aceștia decid viitorul și prin atragerea atenției la tot ce se întâmplă în media noi putem să influențăm și să facem o schimbare. Am primit o experiență deosebită, iar activitățile organizate de Centrul Media pentru Tineri m-au făcut să înțeleg cum putem face lucrurile mai bine decât este la moment” spune acesta.

Gala „Premiul media pentru tineri” este un proiect anual care are drept scop promovarea tinerilor și încurajarea exprimării acestora.  

 

Reporter: Ana Fomov

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.