Prima pagină / Evenimente / Societate  /  80 de „picturi ale lumii în mișcare” au fost expuse la Muzeul Național de Artă al Moldovei

80 de „picturi ale lumii în mișcare” au fost expuse la Muzeul Național de Artă al Moldovei imprimare

20.01.2020  

80 de stampe japoneze sunt expuse, pentru prima oară, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Lucrările artiștilor cu renume reflectă realitatea social-politică a Japoniei pentru o perioade de peste 400 de ani.

Vernisajul este constituit de lucrările aflate în componența Muzeului Național de Artă, sunt prezentate stampe japoneze color, cele mai timpurii datând de la începutul secolului XVIII. Este pentru prima dată când colecția este prezentată în așa mod, după studiere și catalogare. Rossella Menegazzo de la Departamentul Patrimoniului Cultural şi Peisagistic al Universităţii din Milano consider că stampa japoneză este o mare descoperire pentru noi, lucrărilor fiind realizate de maeștrii în arta ukyio-e, de la mijlocului secolului XVIII și până la finele secolului XIX.

În urma studiului realizat de Rossella Menegazzo  în colaborare cu Ambasada Japoniei și Muzeul Național la data de 25 februarie urmează să apară un album de artă japoneză. 

Colecția de stampă japoneză a Muzeului Național de Artă a Moldovei a fost completată în descursul a câtorva decenii, în mare parte, de la colecționarii de la Moscova și este deschisă pentru vizitatori până la data de 15 martie curent.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.