Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Oameni pentru oameni

Oameni pentru oameni imprimare

Dieceza Romano-Catolică a inițiat campania de colectare a fondurilor pentru susținerea structurilor medicale

10.04.2020  

Dieceza Romano-Catolică Chișinău a lansat o campanie de colectare a fondurilor în vederea susținerii structurilor medicale. În acest sens, beneficiara campaniei este Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul COVID-19 Chișinău, amenajată la Centrul Expozițional „Moldexpo” din capitală.

„Biserica Catolică simte responsabilitatea de a sprijini munca dificilă a medicilor și a lucrătorilor sanitari în îngrijirea bolnavilor de coronavirus. Însă, este și un moment care necesită acțiuni concrete, așa că am lansat o campanie de strângere de fonduri, care vor fi alocate Instituției Medico-Sanitare de la „Moldexpo”, unde sunt internați o parte dintre bolnavi” a declarat episcopul de Chișinău, Mons. Anton Coșa, pentru catolicmold.md.

Săptămâna aceasta a fost transmisă prima parte a donațiilor și totodată s-a discutat despre modul de utilizare a acestora.

Totodată, Dieceza Romano-Catolică a mai venit cu inițiativa de a crea un program de intervenție pentru vârstnici și persoanele social vulnerabile, în scopul oferirii unui sprijin financiar și/sau material. „Caritatea și atenția față de săraci este un angajament care provine din Evanghelie, prin urmare, nu putem fi distrași sau indiferenți, ci trebuie să le oferim celor care suferă ceea ce este necesar pentru a depăși acest moment dificil”, a mai adăugat episcopul de Chișinău, Mons. Anton Coșa, pentru același portal.

Campaniile inițiate au drept scop oferirea maximului ajutor posibil din partea tuturor organizațiilor catolice implicate în sectorul carității și apropierea nemijlocită de cetățeni.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.