Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Susţinerea veteranilor şi persoanelor în etate din Republica Moldova

Susţinerea veteranilor şi persoanelor în etate din Republica Moldova imprimare

25.01.2013  

234 de veterani și persoane în etate au beneficiat, în preajma sărbătorilor de iarnă, de asistenţă în cadrul proiectului de caritate realizat de către Fundaţia Est-Europeană în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova, la iniţiativa şi cu suportul financiar al companiei Philip Morris International.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

În cadrul proiectului de caritate au fost organizate o serie de acţiuni de care au beneficiat 40 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din raionul Leova şi 194 de persoane în etate şi cu dizabilităţi de la Centrul Republican de Reabilitare a Invalizilor, Veteranilor Muncii şi Războiului din Cocieri. Suma oferită de către compania Philip Morris International pentru implementarea acestui proiect este de peste 200 000 Lei Moldoveneşti.

În cadrul acestei iniţiative, în perioada 20-29 decembrie 2012, 40 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din Raionul Leova au primit seturi cu produse alimentare. În aceeaşi perioadă, în incinta Centrului Republican de Reabilitare a Invalizilor, Veteranilor Muncii şi Războiului din Cocieri a fost organizată o masă festivă pentru 194 de beneficiari - persoane în etate și cu dizabilități, cărora le-au fost oferite încălţăminte de iarnă, ciupici, lenjerie, plapome şi alte produse de uz personal.

„În numele meu personal, în numele ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, precum şi a generaţiilor mai tinere am transmis un mesaj de sinceră recunoştinţă veteranilor celui de-al II-lea Război Mondial. Este deja al treilea an consecutiv, când, împreună cu partenerii noştri, încercăm să fim alături de aceşti oameni cărora le datorăm multe. Îmi exprim profundul respect şi pentru ceilalţi veterani ai muncii şi le urez sănătate şi numai bine în anul care vine!", a declarat Ministra Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova, Valentina Buliga.

Fiecare dintre beneficiarii proiectului au fost vizitaţi de către un reprezentant ale instituţiilor partenere fie la domiciliu, fie la Centru.

„Compania Philip Morris International acordă o atenţie deosebită activităţii de binefacere în orice țară, unde ne desfășurăm business-ul, inclusiv şi în Republica Moldova. În fiecare an, noi dezvoltăm programele noastre sociale şi le adresăm în primul rând celor care au nevoie de ajutor. Ne exprimăm un sincer respect şi gratitudine faţă de toţi veteranii celui de-al II-lea Război Mondial. Le urăm tuturor veteranilor La Mulţi Ani şi sănătate în anul care vine", a comunicat Denys Strobykin, Directorul Reprezentanţei "Philip Morris Management Services BV" în Republica Moldova.

Preşedintele Fundaţiei Est-Europene, Sorin Mereacre, a declarat:Ne bucură să îi vedem pe cei care au înaintat în vârstă că au rămas optimiști și dornici de viață! Îmi pare foarte bine că împreună cu partenerii noştri avem posibilitatea să aducem acestor oameni zâmbete pe faţă și speranță pentru o viață mai bună. Le doresc tuturor multă sănătate şi bucurii de la cei apropiați. Sperăm că în anii care vin astfel de programe vor continua și vor cuprinde și alte raioane ale Republicii Moldova".

Acest proiect de caritate a fost realizat de către Fundaţia Est-Europeană, resursele financiare fiind alocate de către compania Philip Morris International.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.