Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Vești bune pentru sănătatea adolescenților din Moldova

Vești bune pentru sănătatea adolescenților din Moldova imprimare

Și niște cărți pot fi o veste bună

25.01.2013  

Adolescenții din Moldova și profesioniștii din domeniul sănătății adolescenților au acum două resurse valoroase: „ASISTENȚA INTEGRATĂ A SĂNĂTĂȚII ADOLESCENȚILOR (AISA). Ghid pentru prestatorii de servicii de sănătate la nivel primar” și „PROMOVAREA SĂNĂTĂŢII ŞI DEZVOLTĂRII ADOLESCENŢILOR. Ghid pentru persoanele resursă din comunitate.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

„ASISTENŢA INTEGRATĂ A SĂNĂTĂŢII ADOLESCENŢILOR (AISA). Ghid pentru prestatorii de servicii de sănătate la nivel primar" este o ediție tradusă în limba română cu suportul UNICEF Moldova și editată în cadrul proiectului „Generație Sănătoasă", realizat de Asociaţia „Sănătate pentru Tineri" în parteneriat cu Ministerul Sănătății și susținut de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

„PROMOVAREA SĂNĂTĂŢII ŞI DEZVOLTĂRII ADOLESCENŢILOR. Ghid pentru persoanele resursă din comunitate apare în cadrul Proiectului „Generaţie Sănătoasă - extinderea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor în Republica Moldova", implementat de Asociaţia „Sănătate pentru Tineri" în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi susţinut de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

„Cu această resursă pe masă, diriginții, profesorii, psihologii școlari, asistentele medicale, asistenți sociali și alți profesioniști din comunitate vor putea înțelege mai bine și vor comunica mai eficient cu adolescenții astfel încât interacțiunea dintre ei să aducă beneficii reciproce, exprimate în rezultate pe planul reușitei, sănătății, dezvoltării", afirmă Dr. Galina LEŞCO, Şefa Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita", Coordonator al Proiectului „Generație Sănătoasă".

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.