Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Cristina Purice: Avem atât de mulți oameni frumoși la chip și suflet, încât e păcat să nu le auzim poveștile

Cristina Purice: Avem atât de mulți oameni frumoși la chip și suflet, încât e păcat să nu le auzim poveștile imprimare

08.05.2020  

Cristina Purice este fondatoarea proiectului „Unu Noaptea”, lansând video scurte pe pagina de Instagram cu afirmații motivaționale, ulterior a dat start unor interviuri în care eroii își povestesc istoriile de viața, sincer și deschis ca la unu noaptea.

- Aș vrea să te rog să faci o scurtă prezentare, așa după cum o fac eroii video-urilor Unu Noaptea.

- Bună, mă numesc Cristina Purice și vorbim la Unu Noaptea. Sunt născută în Moldova, tot aici mi-am făcut studiile și am început o carieră în domeniul IT. Întrucât firea mea rebelă nu poate sta prea mult în zona de confort, am ajuns în România. Primul check-in l-am făcut la Cluj, oraș de care m-am îndrăgostit la prima vedere, iar al doilea la București, unde sunt până în prezent și unde încerc să țin pasul cu aglomerația și nebunia din jur (ai vrut provocări? Poftim!). Activez tot în IT, în cadrul unei multinaționale.

- Care sunt experiențele cărora le datorezi modul tău de a fi ?

- Cele mai marcante experiențe au fost trăite alături de oamenii cu care am interacționat. Familie, colegi de școală și universitate, profesori, colegi de muncă, prieteni, prima dragoste și, desigur, actuala – toți acești oameni mi-au oferit educație, sfaturi, momente frumoase și nu prea, care în sumă au contribuit la formarea mea ca persoană. Și tuturor le sunt nespus de recunoscătoare.

- Cum a apărut ideea proiectului Unu Noaptea? De ce Unu Noaptea?

- O carieră în IT mi se părea o realizare drăguță, dar simțeam că ceva lipsește – hrana aia pentru suflet care să-mi aducă sclipire în ochi. Listând Instagramul, am dat de un video scurt în rusă, în care protagonistul spunea câteva fraze cu care am rezonat și care m-a făcut curioasă să văd ce prezintă pagina în sine. Era vorba despre un proiect al revistei Esquire din Rusia, cu filmulețe alb-negru, în care erau arătați diverși oameni și experiențele lor de viață. Mi-a plăcut enorm forma de prezentare și am zis - Moldova și România tot are nevoie de așa proiect.

Avem atât de mulți oameni frumoși la chip și suflet, încât e păcat să nu le auzim poveștile care, cu siguranță, îi pot inspira pe alții. După un scurt research, mi-am dat seama că avem extrem de puțin conținut educativ pe rețelele de socializare, care să poată fi ușor asimilat, așa că mi-am propus să fac un pas în promovarea educației prin entertainment.

De ce „Unu Noaptea”? Pentru că e ora la care suntem cei mai sinceri – dispar filtrele pe care ni le auto impunem în timpul zilei și rămânem vulnerabili. În interviurile noastre abordăm teme precum frici, scopuri, dragoste, durere, iar protagoniștii vorbesc deschis despre ele, așa cum ar face-o la unu noaptea, alături de cineva drag (nemaivorbind de faptul că unele interviuri chiar au fost înregistrate la acea oră târzie . 

- Care au fost dificultățile pe care le-ai întâmpinat atunci când ai început să-ți realizezi idea?

Cea mai mare problemă a fost lipsa logisticii – nu aveam studiou, cameră, lumini și microfon. Din această cauză, de la apariția ideii și până la implementarea ei a trecut mai mult de jumătate de an. În acest timp am reușit să-i cunosc pe Vadim Cușnir și Dragoș Munteanu, care s-au oferit să mă ajute cu partea de filmare și strategia de promovare.  Am avut marele noroc să dau de unii din cei mai buni oameni din domeniul video production – datorită lor am reușit să scoatem un produs de calitate, exact așa cum mi-l imaginam. Iar lecția esențială pe care am învățat-o de la ei este că niciodată nu vei avea un produs perfect, de aceea fă pasul, lansează-te, iar detaliile le vei îmbunătăți pe parcurs.

- Cum vezi evoluția acestui proiect?

Vom continua să facem interviuri în formatul deja cunoscut cu oameni din Moldova și România, iar pe lângă acestea dorim să încadrăm noi formaturi de conținut. Ideile sunt încă în proces de discuție și analiză și, din păcate, nu pot oferi mai multe detalii, însă, cu siguranță, „Unu Noaptea” va fi o platformă pentru multe voci, vârste și domenii de activitate – stay tuned. 

De ce are nevoie un conținut pentru a putea fi numit unul de calitate?

În spatele unui produs de calitate stă ideea. Dacă știi exact ce vrei să faci, dar mai ales DE CE, se vor găsi neapărat oameni care te vor ajuta să o implementezi. Aici pot să recomand speechurile lui Simon Sinek și cartea lui “Începe cu De Ce”, care m-au ajutat să-mi formez acest concept.

- Cum sunt selectați eroii pentru video?

- Alegem oameni care au anumite realizări, care au trecut prin diverse experiențe de viață și cărora nu le este frică să vorbească deschis despre ele. Fiecare dintre noi are o poveste și, dacă aș avea destul timp și resurse, i-aș invita pe toți la „Unu Noaptea”. Am primit zeci de mesaje în care oamenii doresc să spună istoria lor și mă bucură faptul că am inspirat oamenii să își depășească frica. Cele mai interesante istorii vor apărea, indubitabil, pe paginile noastre.

- Ce faci tu, la unu noaptea, dacă nu ai somn?

Aș fi vrut să dau un răspuns filosofic, dar voi fi sinceră – mănânc. 

Reporteră: Vlada Popsuico

Imagini: Arhiva personală

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.