Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Vești bune pentru proprietarii de automobile electrice. A fost lansată o rețea națională de stații de alimentare pentru automobilele electrice

Vești bune pentru proprietarii de automobile electrice. A fost lansată o rețea națională de stații de alimentare pentru automobilele electrice imprimare

14.05.2020  

Recent a fost lansată o rețea națională de stații de alimentare pentru automobilele electrice. Aceasta conține, la moment, 22 de stații amplasate în parcările stațiilor de alimentare cu combustibili ale companiei partenere Bemol din Chișinău, Criuleni, Orhei, Bălți, Drochia, Briceni, Anenii Noi, Comrat, Cahul și alte localități din țară.

Instalate pe principalele trasee urbane din Republica Moldova, acestea vor asigura posibilitatea de tranzitare a traseului care conectează România cu Ucraina, iar totodată în perioada iunie-august 2020 vor mai fi instalate alte 30 de stații.

Atât proprietarii acestor mașini, cât și „Această inițiativă e un moment fenomenal de ecofriendly pentru țara noastră. E timpul să facem un coridor verde printre toate emisiile dăunătoare mediului. Aș zice chiar slavă energiei electrice, pentru că s-au gândit prin lansarea acestei rețele să influențeze apariția mai multor vehicule electrice în Republica Moldova”, afirmă Djulieta Ardovan, persoană responsabilă de testarea automobilelor electronice.

Totodată, expertul auto, Ilie Tom, spune că: „viitorul aparține automobilelor electrice, doar că producătorii mai au de lucrat la tehnologia de stocare în baterii”, precizează acesta pentru agora.md.

Acest proiect a fost implementat de compania EV Point și finanțat de Guvernul Republicii Moldova, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, dar și de contribuția companiei.

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova sunt înregistrate în jur de 290 de mașini electrice.

 

Reporter: Ana Fomov

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.