Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Elevii Liceului Teoretic Țipala au participat la o instruire on-line în cadrul proiectului „Pilonul Înțelepciunii”

Elevii Liceului Teoretic Țipala au participat la o instruire on-line în cadrul proiectului „Pilonul Înțelepciunii” imprimare

17.07.2020  

Membrii Consiliului Local al Tinerilor Țipala s-au întrunit la data de 28.06.2020, în cadrul unei ore informative on-line, prin intermediul căreia le-au prezentat elevilor Liceului Teoretic Țipala, avantajele implicării în implementarea proiectului „Pilonul Înțelepciunii”, dar și beneficiile activităților în aer liber și mediul ecologic.

„Scopul proiectului ,,Pilonul Înțelepciunii" este ca cei 550 de elevi ai Liceului Teoretic Țipala, să dispună de un spațiu de 20 m² amenajat, prielnic desfășurării activităților formale și activităților non-formale, meditării, relaxării între pauze până la începutul lunii august 2020. Deasemenea unul dintre obiectivele proiectului a fost sensibilizarea și implicarea a 30 de elevi, tineri voluntari în participarea lucrărilor de amenajare a spațiului de 20m² din teritoriul Liceului Teoretic Țipala până la sfârșitul lunii iulie 2020. Din cauza situației de urgență creată din cauza virusului,  acest obiectiv a fost greu de îndeplinit. Pentru a sensibiliza elevii Liceului Teoretic Țipala, s-a desfășura la data de 28 aprilie, cu ajutorul platformei ZOOM, o oră informativă în cadrul căreia elevilor li s-au prezentat beneficiile participării în implementarea proiectului, dar și beneficiile activităților în aer liber și mediul ecologic. De această activitate au fost responsabile Groza Alexandrina și Cebotar Zinaida. Totodată, în urma acestei activități sperăm să atragem 30 de tineri voluntari ce vor participa la implementarea proiectului”, afirmă Consiliul Local al Tinerilor Țipala.

Activitatea face parte din planul de acțiuni al proiectului ,,Pilonul Înțelepciunii” , proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri desfăşurat cu suportul financiar oferit de Consiliul Raional Ialoveni, Fundaţia Est-Europeană Moldova, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.