Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (VIDEO) EcoLocal promovează producătorul autohton și produsul de calitate

(VIDEO) EcoLocal promovează producătorul autohton și produsul de calitate imprimare

12.08.2020  

EcoLocal este o Asociație a Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali care activează din anul 2018. Timp de trei ani de activitatea numărul producătorilor membri a crescut dublu, ceea ce oferă posibilitatea participanților să beneficieze de o gamă largă de produse.

Doina Ababei, una dintre persoanele organizatoare afirmă: „Suntem în fiecare sâmbătă aici, avem două luni de vacanță pe an - ianuarie și februarie. La prima ediție am avut în jur de 30 de producători la piață, acum cred că avem un număr dublu. La început trebuia să-i căutăm și să-i convingem să vină la noi ca ulterior să avem un număr de cere, încât nu le putem satisface pe toate.”

Aneta Ganenco este președinta Cooperativei MOBERRY și este prezentă încă de la prima ediție: „noi suntem șapte membre ale cooperativei, avem plantații și livezi pe tot teritoriul țării”.

Thierry Ernst produce cașcaval după tehnologia franceză, fiind un proiect social laptele este procurat de la producătorii autohtoni; cașcaval franez din laptele moldovenesc, pentru că „laptele in Moldova este foarte bogat și natural”.

„Preferatul meu produs de la Rifero sunt prunele în ciocolată, prunele sunt tratate la aburi după care le acoperim cu ciocolată. Astăzi am venit cu o gamă nouă - Premium, care au un conținut prezentat foarte bine”, ne-a relatat Crisitna Luchița, reprezentanta companiei Rifero.

EcoLocal nu este doar un loc în care primești produsul calitativ direct de la producător , dar și o atmosferă caldă dintre participanți, după cum și a precizat unul dintre clienții fideli ai târgului:

„Participăm la târg încă de la deschiderea acestuia, deja ne cunoaștem cu foarte multă lume. Aici este o atmosferă prietenoasă, de familie, unde vii nu doar pentru cumpărături, dar și pentru a comunica. Produsele sunt proaspete, sunt bune, venim cu plăcere, le consumăm cu plăcere și se întâmplă să cumpărăm mai multe decât avem nevoie.”

Piața este deschisă în fiecare sâmbătă între 9:00-13:00, în fața clădirii Kentford.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

Sursă copertă: EcoLocal

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.