Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Tinerii oratori din raionul Anenii Noi s-au unit şi au vorbit!

Tinerii oratori din raionul Anenii Noi s-au unit şi au vorbit! imprimare

Prin muncă şi dedicaţie, orice proiect pozitiv poate fi dus până la bun sfârşit

22.05.2013  

Casa de Cultură din raionul Anenii Noi a fost în aceste zile gazda Concursului raional de artă oratorică, unde 21 de tineri au acceptat provocarea de a participa la prima ediţia uneia dintre cele mai pozitive iniţiative din raion.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Artiom Radu | managerul unui proiect pozitiv 

Concursul raional de artă oratorică din Anenii Noi a fost organizat de către Clubul Oratorilor, iar activitatea a avut drept parteneri Consiliul Raional Anenii Noi, Direcţia Asistenţă Socială, Tineret şi Protecţia Familiei, Secţia Cultură, Turism şi Sport Anenii Noi şi Direcţia Educaţie.

Sala a fost plină de tineri, pedagogi, spectatori, toţi pasionaţi de cuvântul rostit clar şi elocvent. Adunaţi să susţină sau să aprecieze participanţii, spectatorii au avut ocazia să aplaude cele 21 de discursuri de cinci minute pregătite de tinerii care au avut destul curaj pentru a se avânta în competiţie.

Odată prezentate, discursurile au fost evaluate de un juriu select. Silvia Grossu, membru al juriului, a apreciat curajul participanţilor, concluzionând: „Multe lucruri nu le încercăm pentru că sunt grele, dar şi mai multe sunt grele pentru că nu le încercăm".

Cei care au cucerit juriul prin abilităţile lor s-au bucurat de premii băneşti, cărți valoroase, diplome de onoare, medalii şi trofeul concursului, organizat de Clubul oratorilor (coordonator: Cătălina Iucal).

Ana Indoitu, câştigătoarea premiului I, a mărturisit că, de fapt, „concursul, mai presus de premii şi menţiuni, oferă o bogată şi vastă experienţă, venind să edifice şi să dea aripi spiritului orator din fiecare tânăr. Pornit ca o iniţiativă frumoasă a unor tineri din raion, concursul a dovedit odată-n plus că prin muncă şi dedicaţie, orice proiect pozitiv poate fi dus până la bun sfârşit".

Toţi cei care au fost active în cadrul concursului au primit diploma de participare şi premii de carte oferite de către Iulia Iordăchescu, director la revista „Clipa".

Podiumul Concursului raional de artă oratorică din Anenii Noi:

Locul I - Ana Indoitu
Locul II - Gabriela Bârca
Locul III - Dorina Ardelean

Menţiuni: 
Corina Zatic
Olesea Iordan

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.