Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Cantina socială de la Răzeni, Ialoveni

Cantina socială de la Răzeni, Ialoveni imprimare

06.07.2013  

Peste 20 de persoane vulnerabile din Răzeni au început să primească gratuit un prânz cald de trei ori pe săptămână. La Răzeni, Ialoveni, a fost inaugurată, recent, o Cantină de ajutor social ai cărei angajați sunt tinerii cu dizabilități din localitate.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Cantina de ajutor social de la Răzeni a fost deschisă prin intermediul Proiectului „Integrarea socială a tinerilor cu dizabilităţi prin dezvoltarea unei întreprinderi social-economice", lansat în aprilie 2012 de Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni" cu suportul Ministerului Federal Austriac al Muncii, Afacerilor Sociale şi Protecţiei Consumatorului prin intermediul Organizaţiei austriece non-profit ,,Volkshilfe Solidarität".

Cantina de ajutor social de la Răzeni.

În cadrul acestei inițiative, 10 tineri cu dizabilităţi din Răzeni au acum oportunitatea de a fi încadraţi în câmpul muncii în cadrul întreprinderii social-economice „Floare de cireş" SRL, creată în decembrie 2012.

Prin intermediul Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă  şi a Asociaţiei Obşteşti „Insula Speranţelor", tinerii au fost instruiți și au obținut abilități profesionale, astfel încât să poată participa cu succes pe piața muncii.

Serviciile de alimentaţie publică sunt prestate prin intermediul Cantinei de ajutor social pentru cele peste 20 de persoane din categorii social vulnerabil care primesc gratuit de trei ori pe săptămână câte un prânz cald. 

Cantina de ajutor social de la Răzeni.

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.