Prima pagină / Evenimente / Sport  /  Peste 20 de inspectori chinologi alături de colegii lor patrupezi au participat la cea de-a patra ediție a concursului Biatlon

Peste 20 de inspectori chinologi alături de colegii lor patrupezi au participat la cea de-a patra ediție a concursului Biatlon imprimare

26.06.2018  

La cea de-a patra ediție a concursului chinologic Biatlon, 20 de inspectori chinologi alături de colegii lor patrupezi și-au încercat capacitățile la o diversitate de probe, reușind fiecare să demonstreze rezultate deosebite.

O premieră pentru concurs a fost participarea unei angajate a Poliției de Frontieră, inspector chinolog Marina Ivasiuc cu patrupeda Beisy, care a fost susținută și apreciată nu doar de conducerea IGPF, dar și de concurenți - 17 polițiști de frontieră și doi reprezentanți ai Serviciului de Protecție și Paza de Stat.


Startul competiției chinologice a fost dat la primele ore ale dimineții de 25 iunie în localitatea Zagarancea, r-nul Ungheni.

Conform programului, concurenții au parcurs un traseu de 9 km, de-a lungul căruia au fost supuși la 12 probe. Printre cele mai dificile obstacole, dar care au fost trecute cu brio de chinologi alături de patrupezii lor se numără: traversarea unui sector mlăștinos, reținerea infractorului, îndeplinirea cu exactitatea a indicațiilor chinologului, trecerea apei în înot, trecerea târăș pe sub un pod improvizat, traversarea cu câinele în roabă, trageri din pistol etc.

Misiunele chinologilor alături de câinii de serviciu au fost dificile, dar nu și imposibile de realizat, fapt demonstrat în cadrul concursului, unde fiecare participant și-a evidențiat rezistența, forța, dar și capacitatea de a lucra în echipă. Concursul s-a desfășurat pe două categorii, fiecare în două grupe valorice individual și pe echipe. Participanții care s-au clasat pe locurile de top sunt:
La categoria profesională A, clasa individual:
Locul I - polițistul de frontieră Suman Vladimir cu patrupedul Bred;
Locul II - polițistul de frontieră Pîslaru Andrian cu patrupedul Adolf;
Locul III - polițistul de frontieră Guzun Eugen cu patrupedul Grom.

Pe echipe:

locul I - Direcția regională Vest.
Locul II - Direcția regională Nord.
Locul III - Direcția regională SUD.

La cetegoria profesională B, clasa individual:

Locul I - polițistul de frontieră Bîrzu Vasile cu patrupedul Grand;
Locul II - polițistul de frontieră Șcerbatii Serghei cu patrupeda Dolii;
Locul III - polițistul de frontieră Crîsmari Dumitru cu patrupeda Lota.

Pe echipe:

locul I - Direcția regională Vest.
Locul II - Direcția regională Nord.
Locul III - Direcția regională Est.


În premieră la acest concurs s-a înscris inspectorul chinolog Marina Ivasiuc cu patrupeda Beisy. Ea a concurat cu colegii ei în prima categorie profesională, demostrând forță și multă voință până la final. Din toate probele parcuse cu curaj cea care a reprezentat-o au fost probele „îndeplinirea cu exactitate a indicațiilor chinologului" și "prinderea infractorului".

„Un concurs binevenit pentru evaluarea performanțelor în domeniu, probe care pot să se transforme în situații reale în orice clipă și e foarte bine să fim pregătiți. Ne mândrim cu voi și confirm încă o dată importanța echipelor canine în acțiunile noastre. Sincere felicitări participanților pentru curajul, forța și rezultatele excelente" a menționat șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov. 

Concursul a finalizat cu premierea învingătorilor și transmiterea mesajului de felicitare din partea conducerii Poliției de Frontieră în special reprezentanților SPPS pentru participarea la concurs. 

Sursă: Poliţia de Frontieră

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.