Prima pagină / Evenimente / Sport  /  Victorie pentru atleţii moldoveni la Cupa Europei de aruncări

Victorie pentru atleţii moldoveni la Cupa Europei de aruncări imprimare

Medalii pentru Serghei Marghiev și Zalina Marghiev

18.03.2013  

La sfârşitul săptămânii trecute, pe 16-17 martie 2013, oraşul spaniol Castellon a fost gazda Cupei Europei de aruncări, concurs la care participă în mod tradiţional şi aruncătorii moldoveni, care au revenit acasă cu victorii.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Prima zi de competiţii i-a adus tânărului Serghei Marghiev locul 3 la aruncarea ciocanului, categoria U23, medalia de bronz revenindu-i pentru rezultatul de 69,72m.

Margieva Zalina

A doua zi de concurs a adus un prilej de bucurie şi mai mare: Zalina, sora lui Serghei, a aruncat ciocanul la 71,98 metri, ceea ce i-a asigurat locul de frunte între cele 27 participante şi medalia de aur!

Zalina Marghiev a avut drept rivale pe concurentele ei din finala Olimpiadei din vara trecută: Tatiana Lîsenko (Rusia) – campioană olimpică, pe care a devansat-o cu 44cm, şi pe Kathrin Klaas (Germania).

În clasamentul final, echipa din Moldova, compusă din 2 sportivi, s-a situat a 25-a printre cele 38 ţări participante, înaintea echipelor mai bine dotate din Austria, Grecia, Israel, Letonia, Lituania, Serbia, Olanda etc.

Rezultatele complete pot fi accesate aici: http://www.rfea.es/competi/2013_ECPWT_Castellon/resultados2013/index.html

Sursa: www.fam.md

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.