Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  Sporturile extreme de stradă devin extrem de populare la Chişinău

Sporturile extreme de stradă devin extrem de populare la Chişinău imprimare

Ceea ce fac tinerii este un sport și nu vandalism

19.08.2012  

Sporturile extreme de stradă au devenit tot mai populare printre tinerii din Republica Moldova. Acestea sunt promovate de concursuri, cel mai recent dintre ele fiind „Canz and wheelz”, care s-a derulat la 16 august 2012 la intrarea în parcul din Valea Morilor.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Tinerii se inspiră din filmele de pe internet, discută pe forumurile internaționale, chiar dacă nu au aceleași condiții ca semenii lor din străinătate. Deoarece în Chișinău nu există parcuri special amenajate, ei se antrenează în grădinile publice, de unde sunt alungați cu regularitate de către forțele de ordine. Totuși, dorința este mai mare şi tinerii îşi achiziționează echipamentul de peste hotare și îşi amenajează singuri spații de antrenament, cele mai populare fiind rampele de pământ.

Cristina Chirsanov | Știripozitive.eu

Canz&Wheelz

Evenimente de genul „Canz and wheelz" oferă posibilitatea tinerilor să se exprime, să-și etaleze abilitățile într-un cadru sigur, demonstrând publicului că ceea ce fac ei este un sport și nu vandalism. În Moldova avem deja un skater profesionist, sponsorizat de către o echipă spaniolă. Tinerii speră că dacă se vor crea condițiile necesare, ei vor avea mai multe șanse de creștere, reușind, eventual, să ajungă profesioniști.

Canz&Wheelz

Organizatorii au pus la dispoziția participanților echipament la care aceștia nu au acces în mod normal, cum ar fi un grind box, un rail și mini rampe.

Canz&Wheelz

Artiștii graffiti au fost asigurați cu vopsea și panouri. Dansatorii de breakdance, muzica bună și băuturile energizante oferite gratuit de către unul dintre sponsori au creat atmosferă.

Canz&Wheelz

Sportivii și-au măsurat capacitățile în trei categorii: BMX, Skateboarding și Agressive inline. Câștigătorii au fost selectați în funcţie de acuratețea cu care au realizat trucurile, dar și nivelul de dificultate.

Canz&Wheelz

„Nivelul participanților crește în fiecare an, tinerii sunt din ce în ce mai motivați, se vede că se documentează și că sporturile extreme de stradă sunt mai mult decât o distracție pentru ei", afirmă organizatorii.

Canz&Wheelz

„Îmi plac concursurile extreme, pentru că reușesc să fac cunoștință cu tineri moldoveni, în afara cadrului meu de activitate", a exclamat Maria, o voluntară din Spania.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.