Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  Top 10 cele mai vizualizate articole din luna ianuarie pe stiripozitive.eu

Top 10 cele mai vizualizate articole din luna ianuarie pe stiripozitive.eu imprimare

01.02.2017  

Subiectele despre muzică, bucătărie, călătorii, fericire și lecții de viață au fost cele mai vizualizate articole ale primei luni din acest an.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Iată care sunt cele mai vizualizate 10 subiecte ale lunii ianuarie pe stiripozitive.eu:

1Revelație muzicală cu Daniel Costin, saxofonistul moldovean stabilit în Anglia

edrtyui

Daniel Costin este tânărul de numai 22 ani îndrăgostit de șase ani de saxofon. În prezent, se află cu familia în sud-vestul Angliei. Și aici cartea lui de vizită rămâne a fi saxofonul. Recent, a organizat la Londra un concert caritabil „Christmas for Moldova” pentru a ajuta cu o parte din suma necesară două mame cu mulți copii. De asemenea, Daniel împreună cu fratele lui Denis și prietena lor Victoria Balan - prima violonistă moldoveancă care a absolvit „The Royal College of Music” din Londra au organizat un concert în Danemarca unde au răsunat colinde de Crăciun.

2. Cathérine de Caraman visează să ajungă cea mai bună pianistă din lume

wer5t6y

Cathérine de Caraman este micuța din R. Moldova de doar șapte ani care cucerește lumea datorită muzicii interpretate la pian. Are și un vis – de a deveni cea mai bună pianistă din lume. Deține în palmares o serie de premii, diplome, atât la concursuri naționale cât și internaționale. Cathérine a câștigat Cupa Concursului Internațional de Pian din Franța. „Micuțul Mozart de Moldova” își face studiile la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, recent a moștenit de la stră-străbunica ei titlul nobil de Contesă Cathérine de Caraman.

3. 10 lecții de viață învățate în jumătate de veac: Rita Godoroja

erty

Rita Godoroja este pasionată de descoperirea tainelor substanțelor chimice. Încă din clasa I știa că vrea să devină profesoară. Pe parcursul celor peste 30 de ani de activitate a publicat 69 de lucrări științifice și metodice în următoarele domenii de cercetare: creativitatea elevilor; formarea competențelor; asigurarea calității și a obținut 3 Certificate Europene de Calitate eTwinning. Astăzi, Rita Godoroja împarte cu noi 10 lecții de viață pe care le-a învățat în jumătate de veac, poate vă inspiră și pe voi.

4. Nikita Zelenșcicov, bucătarul din Portugalia. Autoportret | Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”

erty

Nikita Zelenșcicov este stabilit în Portugalia. După ani buni în care a studiat cum e să fii un bucătar apreciat, el a fost ales responsabilul bucătăriei la Grémio Literário din Lisabona, unul dintre localurile de top din capitala portugheză, scrie Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”, ediția a 2-a.

5. Moldoveanca Galina Sobol a ajuns să-i învețe pe chinezi limba engleză

rtyuiop

chinezii este tânăra din Republica Moldova absolventă a Facultății de Limbi Străine, USM care prin intermediul unui program de schimb cultural a ajuns în China. Timp de șase luni a învățat limba chineză la nivel de conversație și tot aici Galina i-a ajutat pe copii din această țară să însușească limba engleză.

6. Jurnalista Adriana Vasilcov te ajută să-ți surprinzi din timp jumătate de Valentine's day şi Dragobete

edrtyui

Adriana Vasilcov e omul faptelor și a ideilor creative. Cu o experiență în jurnalism de mai bine de 4 ani aceasta a reușit să scoată la lumină cele mai ascunse secrete ale lumii mondene din țară, datorită emisiunii „Paparazzi”. Tot Adriana știe s-o ia „De la Zero” – un alt proiect care s-a bucurat de succes. Își exprimă viziunile, trăirile și momentele de revelație prin versuri, de aceea experiența ce o are face posibilă realizarea noului proiect „Surprinde-ţi jumătatea de Valentine's day şi Dragobete” prin care vrea să te ajute să fii cât mai original pentru a-ți copleși cu emoții pozitive sufletul drag în luna îndrăgostiților.

7. 10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 35 de ani: Alexandru Cazacu

sedrtyui

Alexandru Cazacu este președintele la Asociația Moldo-Italiană „Dor”. Anul acesta va împlini 35 de ani, un fel de răspântie între tinerețe și maturitate. Echipa Stiripozitive l-a provocat la o clipă de meditație asupra lecțiilor de viață pe care le-a învățat până acum. Alexandru a povestit concluzii, mereu revăzute, retrăite, regândite, de aceea conștientizează faptul că fiecare gând, experiență, acțiune are două fațete, exact ca și moneda din proverb.


dfgyhuji
Ea e Nadia Darie, ea e jurnalista și tânăra mămică pentru care fericirea însemnă un zâmbet, o mângâiere, înseamnă emoții și bucurii trăite în sânul familiei. În casa Nadiei domnește fericirea dimineața, la amiază, seara, această stare fiind trăită și simțită alături de soțul Tudor Darie și cei doi băieței Ionuț și Matei. Nadia a acceptat provocarea echipei Stiripozitive de a-și deschide sufletul pentru a împărtăși reflecții despre fericire.

defrgtyhuio

Lumina din exterior se reflectă și în interiorul jurnalistei Elena Răzvan. Emoțiile pozitive încep chiar de la răsăritul soarelui, nu în zadar, Elena ar însemna „rază de soare”. Tot ea este cea care a cochetat cu televiziunea, prin atitudine și conținut a impresionat și la radio. Elena este cea care prezintă și o serie de evenimente, mai ales, organizate de Cuconada Mireselor unde activează în prezent.

dfrgthyuiop

Cătălina Catană studiază Business Internațional și Inovații la Universitatea Inholland din Amsterdam. Își propune ca experiențele și cunoștințele acumulate pe parcursul celor trei ani de studii să le implementeze acasă, astfel a creat proiectul Co-Labs, iar în luna martie a acestui an va avea loc primul eveniment - FarmHack, care va utiliza metodologia lean start-up pentru a conecta diferite părţi interesate de inovaţii în agricultură, cu concentrare pe ramura cultivării fructelor şi legumelor.

Autor: Cristina Zeamă

Top 10 luna ianuarie Top 10 luna ianuarie Top 10 luna ianuarie Top 10 luna ianuarie Top 10 luna ianuarie Top 10 luna ianuarie Top 10 luna ianuarie Top 10 luna ianuarie Top 10 luna ianuarie Top 10 luna ianuarie
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.